logo

Искрящи води и зашеметяващи гледки – най-добрите плажове на Черна гора

Искрящи води и зашеметяващи гледки – най-добрите плажове на Черна гора

Истински рай за любителите на почивка край морето

Черна гора, наричана още „перлата на Средиземноморието“, е една от най-предпочитаните летни дестинации в Европа през последните няколко години. Плажовете ѝ са смайващо красиви, а със своя планински релеф тя има наистина всичко.

Неслучайно и страната влезе в списъка на National Geographic Traveler за 50-те места, които трябва да се посетят задължително поне веднъж в живота.

Бреговата ивица на Черна гора е дълга 295 км и предлага на посетителите над 72 км страхотни плажове. Истински рай за любителите на почивка край морето.

Скритият плаж – едно от най-вълшебните места на света ВИДЕО

Всички черногорски плажове са красиви, а водата е тюркоазено синя и чиста. Без съмнение те са сред най-добрите по целия свят. Знаем, обаче, че не е лесно да изберете кой точно да изберете за следващото си пътуване. Затова ви показваме седемте най-хубави плажа в балканската страна.

Плаж Могрен, Будва

Без съмнение този плаж е сред най-добрите в Черна гора. Всъщност говорим за два прекрасни плажа, свързани с тунел. Той е носител на „син флаг“ – знак за поддържане на високи екологични стандарти и високо качество. Намира се на 200 метра от Стария град на Будва. Ако сте отседнали в Будва, до там лесно се стига пеша. Разходката по плажа предлага чудесен изглед към стария град и бреговата ивица.

Двата плажа са кръстени на испански мореплавател на име Мохрин. Той корабокруширал, но за щастие стигнал до Могрен. От чувство на дълбока признателност той построил църква на плажа.

Джаз Бийч, Будва

Това е един от най-атрактивните плажове в страната. Пясъчната му ивица е част от три по-големи плажа по черногорското крайбрежие и е обграден от гъста средиземноморска растителност. Това е най-популярното място в страната за слънчеви бани и водни спортове. Прекрасено еи за деца – има водни колелета и лодки под наем. По-големите авантюристи могат да пробват да покарат джет ски.

Будва Бийч, Словенска Плаза

7 правила за красива коса през лятото

Будва Бийч е плаж с малки камъчета. Той е кръстен на големия хотелски комплекс в близост. Намира се до основния булевард на Будва, където можете да усетите оживения нощен живот или да разпуснете с малко шопинг.

„Словенска Плаза“ е с дължина 1,6 км и минава по цялата дължина на Будва от яхтеното пристанище до Dukley Gardens. Един от най-добрите хотели се намира само на 250 метра от плажа.

Плаж Свети Стефан

Свети Стефан се намира точно до крайбрежния път и от там се вижда вероятно най-сниманото място в цяла Черна гора - малкия остров Свети Стефан. В наши дни островчето е дом на луксозен курорт, наречен “Aman Sveti Stefan” – място за наистина специални гости. Но така или иначе можете да се насладите на красивия плаж пред острова.

Не забравяйте, обаче, че само лявата страна на плажа се ползва без такса. Дясната е частна и се плаща по 50 евро на човек. Около плажа можете да намерите апартаменти под наем със страхотна гледка към островчето.

Queens Beach

Queens Beach също е част от курорта “Aman” и е само за гости на хотела. Ако искате да ползвате плажа, трябва да платите 70 евро. Въпреки това, ако си правите слънчеви бани на Свети Стефан, трябва да се разходите 10 минути пеша, за да видите един от най-хубавите плажове на Черна гора.

Плаж Лучиче

Лучиче е наистина красив пясъчен плаж с кристално чиста вода. Той е заобиколен от средиземноморска борова гора. Само имайте предвид, че заради малките си размери плажът е претъпкан през лятото. Пясъчният плаж се намира близо до град Петровац, където има много ресторанти и места за настаняване.

Обявиха най-добрия остров на света – заслужава ли го? СНИМКИ

Плаж Булярица

Булярица е едно все още непокътно съкровище на средиземноморския бряг. Идеално място, ако искате да избегнете големите тълпи през летните месеци. Това страхотно място без съмнение влиза в списъка с най-красивите черногорски плажове.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай