logo

Скритият плаж – едно от най-вълшебните места на света ВИДЕО

Скритият плаж – едно от най-вълшебните места на света ВИДЕО

Има само един начин да се стигне до там и той изисква сериозно физическо усилие

Всеки пътешественик знае, че за да се добере до най-големите съкровища на природата, трябва да мине малко под прикритие. Тайният плаж е едно от най-интересните природни чудеса, които не спират да удивляват хората. Но стигането до там отнема известни усилия.

Плажът е наистина уникален. Той е изцяло погълнат от пещера и се намира в огромна дупка, над която се вижда небето. Има само един начин да се стигне до там и той изисква сериозно физическо усилие.

5 райски гръцки плажа, които са най-близо до българската граница

Плажът се намира на островите Маритас, от западната страна на Мексико, близо до брега на Пуерто Валарта. За да стигнат до там, туристите трябва да пътуват част с лодка. Или да плуват, ако се чувстват подготвени.

Да попаднеш на това райско място не е лесна задача. Изисква се специално разрешение и трябва да се преплува през 50-метров тунел, свързващ плажа с Тихия океан.

Веднъж стигнали, обаче, всички се убеждават, че усилието си е струвало. Има страшно много неща, които могат да се правят та,. Има коралови рифове, идеални за гмуркане. Островите са дом на уникална флора и фауна. И разбира се, има много място за плаж и слънчеви бани.

Скритият плаж е обграден от внушителен скален пръстен, който образува естествено „око“ към слънцето и небето.

Горещи СНИМКИ на най-новата и щура мода, превзела лято 2019

Без съмнение всички са поразени от необичайното разположение на плажа. Оказва се, че обяснението аз това как огромната дупка се е отворила в пещерата, не е свързано с природата. Мнозина смятат, че това се е получило в резултат на тренировъчни бомбардировки на мексиканското правителство по време на Първата световна война. Тогава островите били избрани, защото били напълно необитаеми.

Контролираните бомбардировки са причината за образуването на пещерите, а по-късно самият плаж се е оформил вследствие на ерозията на скалите.

През 60-те години била подета кампания за защита на островите от човешкото влияние. Те са обявени за национален парк през 2005 година и сега са защитени.

Руските Малдиви: Инстаграм маниаци се хвърлят в токсично езеро, подмамени от тюркоазена вода

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай