logo

Руските Малдиви: Инстаграм маниаци се хвърлят в токсично езеро, подмамени от тюркоазена вода

Руските Малдиви: Инстаграм маниаци се хвърлят в токсично езеро, подмамени от тюркоазена вода

Невероятният син цвят всъщност е заради отпадъците, изхвърляни вътре от недалечния ТЕЦ

Живописно езеро с изкряща тюркоазна вода привлича стотици инстаграм маниаци в името на добрата снимка в социалните мрежи. Езеро в Новосибирск се сдоби с прозвището "Руските Малдиви".

Проблемът е, че всъщност е токсично и опасно за здравето, но смелчаците са готови на всичко в името на добрата снимка. 

Невероятният син цвят всъщност е заради отпадъците, изхвърляни вътре от недалечния ТЕЦ. Хората, обаче, игнорират съдържанието на водата и в гонитба са лайкове смело се хвърлят в отпадъчните води с надуваеми еднорози.

За опасността на това езеро, което може да причини алергия предупреждават ВВС и Guardian. Хората, обаче, си знаят своето. 

Всички полудяха по това място, където можеш да спиш направо върху океана (СНИМКИ)

"Изобщо не е опасно. Та другия ден малко ми се зачервиха краката и ме сърбяха два дни, но след това спря", пише потребител в мрежата. И дори добавя, че въпросната "тюркоазена вода" е добра и на вкус!

В случаят коментарът му е написан като ирония и дава началото на много други, които започват да се появяват в туитър, фейсбук и основно в инстаграм. 

Повечето от нас никога няма да стъпим там. Топ 5 на най-скъпите курорти в света

"Самото езеро е изкуствено, а цветът му е такъв заради химикалите в него. Освен тован а дъното му има пепел от ТЕЦ-а и ако някой скочи вътре и реши да плува по-навътре, може и да не излезе", предупреждат от фирмата - собственик - Siberian Generating Company. Независимо от всичките им твърдения, хората продължават да се стичат край токсичното езеро и си рискуват здравето в името на красивата снимка. 

Те публикуват снимки как лежат на брега, плацикат се във водата и дори как плуват с надуваем еднорог.

"Тази вода е токсична, колко глупави могат да бъдат хората", недоумява интернет потребителка, коментирайки сватбена снимка, направена точно на "Руските Малдиви".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

Коментирай