Какво да правим на почивка това лято: необичайни спортове

Какво да правим на почивка това лято: необичайни спортове

Става дума за модерни спортове за възрастни, които могат да се практикуват с радост, лекота и общуване - тоест без пренапрягане, а само с положителни емоции

Лятото дойде, което означава, че ваканцията чака точно зад ъгъла. Какъвто и вид лятна почивка да изберете, то би било добре да поддържате мускулна форма и тонус.

Скандал: Разследват хотел в Анталия след като поиска 120 евро от турист за ...

Какво да правим като физическа активност, докато сме на почивка това лято? Днес ще ви представим някои необичайни видове спорт.

Става дума за модерни спортове за възрастни, които могат да се практикуват с радост, лекота и общуване - тоест без пренапрягане, а само с положителни емоции. И така, да започваме!

Шнорхелинг

Подходящ за тези, които отиват на почивка край вода. Разбира се, той е идеален за морета и океани с богата флора и фауна, защото включва плуване с дихателна тръба на повърхността на водата. Навеждате лицето си с маска, дишате през шнорхел и се възхищавате на преминаващите безброй цветни риби и красиви корали някъде в Червено море или в Тихия океан в района на Полинезия.

Хайкинг и трекинг

Не позволявайте на чуждите думи да ви плашат. Това е добрият стар туризъм, но с модерно име в международната практика. Разликата между пешеходен туризъм и трекинг е дължината на маршрута и развитата инфраструктура. Кратки и дълги маршрути с раници и палатки вече се предлагат в много региони по света.

Пикълбол

Пикълбол е спорт, който е нещо като смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса. Играе се с топка за усукване на корт със същите размери като игрището за бадминтон.

Мрежата и правилата са подобни на тениса, с няколко корекции. Поради простите си правила и ясния стил на игра, този спорт става все по-популярен сред хората. Пикълболът се практикува от хора от всички възрасти и атлетични способности. Той е евтин спорт за участие и се играе в множество фитнес зали, паркове, читалища, училища и спортни клубове.

Кейвинг

В България този спорт се нарича спелеология. Е, разбирате, той е предназначен за тези, които обичат да се гмуркат в пещери, да ги изследват и да картографират маршрутите си. Счита се за екстремен спорт и съответно е разпространен в планинските райони. Можете също така да го практикувате и в чужбина. Особено големи възможности за това има в Норвегия, а и не само.

Венеция въведе такса "вход" и стана страшно

Каякинг и падълборд

Подходящ отново за тези, които отиват на „водни“ пътувания - до морета, реки, езера и океани. Каякингът включва каране на малка лодка с нисък наклон. Развива много добре раменния пояс, ръцете и лумбалните мускули. Туризмът със SUP дъски или падълборд бие рекорди по популярност вече няколко години. За разлика от обикновения сърф и кайт, не изисква големи разходи - дъска и гребло. И можете да прорязвате повърхността на водата с различна степен на „вълнение“.

С изключение, разбира се, на големи вълни. В този случай е по-добре без гребло. Карането на дълги разстояния на „дъски“ с умерено темпо укрепва краката и стъпалата, развива хоризонтите и доставя несравнимо удоволствие.

Ултимейт фризби

Отборна игра с фризби. Знаете ли, че това е спортът, който се използва повече за игра с кучета? Но в „човешката“ версия играта също бавно печели сърцата на хората. Освен това е просто, леко и забавно. Играчите са разделени на два отбора, а полето на две части. Задачата на участниците е да хванат или съборят диска в зоната на противника, докато той не може да се движи.

Най-важното е, че няма съдии, всички спорове и резултати се обсъждат от играчите. Развива отборен дух, координация на движенията, тактическо мислене и любов към живота.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай