logo

Какво представлява “Наклонената кула” във Варна и за какво служи

Какво представлява “Наклонената кула” във Варна и за какво служи

Ако сте се разхождали по брега на Варненския залив, няма как да не сте забелязали впечатляващата със своята архитектура сграда

За да акостира безопасно, всеки кораб, който пристига в българските пристанища, се направлява от операторите от Системата за управление на трафика.

Ако сте се разхождали по брега на Варненския залив, няма как да не сте забелязали впечатляващата със своята архитектура сграда, известна сред варненци като “Наклонената кула” или “Рейдовата кула”.

Как да спестим пари от морската почивка

А чудили ли сте се някога какво се помещава в тази сграда и за какво служи?

Всъщност това е Бреговият център за управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаване, пише novavarna.net.

Туристка посети Тунис и Египет и избра по-добрата дестинация

Разположен в Аспарухов парк, центърът отговаря за трафика в северния навигационен район на Българското Черноморско крайбрежие – от Дуранкулак до нос Емине.

Трафик кулата във Варна си има свой близнак в Бургас. Тя отговаря за трафика в южния навигационен район – от нос Емине до Резово.

Бреговите центрове никога не спят. Операторите наблюдават трафика 24 часа в денонощието.

Коментирай

Mike Varnenchik

Mike Varnenchik 04.06.2023 23:57

Под вещото им ръководство три (3) различни кораба пускат необезпокоявано котва директно върху фекалният тръбопровод ефективно торпилирайки го на сегменти, след което напускат местопрестъплението без някакво санкциониране.. Така, че да, "Много" са полезни!

до Мike

до Мike 05.06.2023 6:23

Мике, и с тръби и без тръби фекалете отиват пак в морето. Полезни са за летуващите, лекуват крастата.

nana

nana 05.06.2023 6:43

Ama to po chern pat li se hodi do tazi "unikalna" izmisliza ? interiora e mnogo krasiv v tzi Varnenski park ?! Ha ,ha !

Чироза

Чироза 05.06.2023 8:57

Никакви кораби не са отдавали котва.Тръбата корозира,не издържа на напора,и се пръсна.Една година течаха фекалии,и когато ги заснеха и от космоса обществото се събуди.На морските карти е отбелязано всичко с най-малките подробности.Така,че и пилота и капитана знаят какво има отдолу.

Цацата

Цацата 05.06.2023 11:53

Чудя се,как не са построили и на Панчарево такава кула,но маалко по висока,защото се знае,че в София всичко е най-голямо,най-високо и най-дълбоко.Да ни забравяме и ,че Морска администрация е в София,нали?