logo

Министърът на туризма: Върнахме се във върховете на световния туризъм

Министърът на туризма: Върнахме се във върховете на световния туризъм

Основен проблем при хотелиерите и ресторантьорите в момента е образованието и липсата на кадри

Тази година България има рекорден брой сини флагове по плажовете - 21. Това означава, че плажът е чист, водата е хубава. Това каза пред БНТ министърът на туризма Илин Димитров.

Това лято няма да има почти никакво увеличение на плажните аксесоари. Очаква се туристите да получат по-добро качество на същата цена.

Ето истината: Спира ли авантата кафе с шезлонг в Гърция?

Ръстът на туристическите услуги у нас е около 30%, а в други държави между 40 и 70%, така че ние стоим добре като цена-качество, каза Димитров. Това лято очакваме и около 200 000 украински туристи, каза още той.На шесто място сме по възстановяване на туризма в света и на десето по ръст на приходите от туризма.

"Справяме се много добре и трябва да имаме малко повече самочувствие, представяме добър продукт. Да, има места, където трябва да се подобри, но в основата гостите са доволни", каза Димитров.

Основен проблем при хотелиерите и ресторантьорите в момента е образованието и липсата на кадри.

Димитров заяви още, че България се връща във върховете на световния туризъм и доказателство за това е работната сесия на Регионална комисия "Европа" към Световната организация по туризъм към ООН, която се провежда у нас. Страната ни беше избрана за член на Изпълнителния съвет на световната организация по туризъм.Сред присъстващите на сесията са министри и делегации от 40 държави. По данни на световната организация това е най-голямото събитие като брой министри в Комисия "Европа", което някога е правено.

Според Илин Димитров тази конференция се случва благодарение на усилията на трима министри на туризма.

"Върнахме се там, където ни е мястото - във върховете на световния туризъм", каза той.

По думите му Световната организация по туризъм към ООН определя трендовете в туризма. Туризмът се възстановява и ние сме на първа линия, каза още министърът на туризма.

България поставя на картата балнео и СПА туризъма. Днес всичките министри ще бъдат в Сапарева баня, където ще видят най-горещия ни гейзер. България наистина е лидер в това отношение, но това е сектор с нереализиран потенциал, каза Димитров.

България ще бъде също включена в насоките за инвестиране на чуждестранни компании. Искаме да привлечем и академия под егидата на Световната организация по туризъм.


Според Димитров туризмът е най-добрият посланик на мира и разбирателството и в тази връзка заяви, че работят много добре с министъра на туризма от РСМ.

Британец отиде на Слънчев бряг, за да преспи с жени от целия свят, но... 18+

"Ще обменим инфлуенсъри и журналисти и ще увеличим туристопотока от двете държави. Очакват се и общи винени маршрути", каза още Илин Димитров.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Коко

Коко 03.06.2023 9:46

Никой не иска укри в хотелите си.Това не са туристи, това са нагли идиоти.

Изненада

Изненада 03.06.2023 9:57

Българското море е превзето от украинци. Няма да ходим там. На море само в чужбина.

Графиня Марица

Графиня Марица 03.06.2023 10:08

Какви украински туристи? Хрантутници и прости хлебарки, на които ние всичко им плащаме! Изхвърлете ги от хотелите и ги пратете да работят по морето

Сменете дилъра

Сменете дилъра 03.06.2023 10:09

Халюцинации получавате

Да бе да

Да бе да 03.06.2023 10:24

Тоя министър е сънувал розови сънища......баланс,цена-качество друг път!!!Относно персонала,няма как да е на ниво.....трябва добро обучение и заплати.....и двете са въшливи,меко казано.Украинците са долна сган и мизерници,държат се нагло в чужда държава

Да бе да

Да бе да 03.06.2023 10:33

Дреме му на ку*а на министъра,отчита някакви проценти на хартия....днеска го има утре е друг.Незнам защо ги лансират тия украинци,да си ходят в Одеса!Нали ние сме се оправили,та ще ги храним тия боклуци.Само,Путин може да ги оправи....това заслужават тия неблагодарници

КОМЕНТИРАЙ

КОМЕНТИРАЙ 03.06.2023 11:06

Някой знае ли кой е плажа на последната снимка долу?

Качеството е лошо

Качеството е лошо 03.06.2023 11:09

Чадърите са залепени един за друг и мръсотията от хора е отблъскваща. Не се чисти. Мисли се само за пари, отсъствието на хигиена и шумът от блъскащата по баровете на плажа музика се превръщат в стрес и отврат. Храната е най долнокачествена, от чаршафите по даже скъпите хотели са хваща краста...

batkovanio74

batkovanio74 12.06.2023 18:39

Абе този дебил още ли е министър.Срам и пародия.Какъвто министъра такъв и туризма.