logo

На Малдивите има и местни жители. Как живеят те?

На Малдивите има и местни жители. Как живеят те?

Повечето не учат, не работят и не се забавляват

Малдивите винаги се свързват с приказни плажове, луксозни хотели и безгрижна почивка. В действителност обаче само туристите се радват на плажовете и лагуните, за местните жители - това е нещо обичайно. Нека да разберем какъв е животът в рая.


На Малдивите, от повече от 1200 острови, само 200 са населени. Средният размер на островите е 2 на 0,5 км, а там живеят от 200 до 700 души.

Пазете си джобовете! Местата по света, където е най-вероятно да ви оберат

Държавната транспортна система е въведена преди 25 години. Преди това не е имало комуникация между островите. Ако някой трябвало да отиде на друг остров или до столицата, той трябвало да изчака два месеца, за да пристигне голямата лодка.


Столицата Мале също е остров, сега там живеят 150 хиляди души. Има път, асфалт, високи сгради, а на другите острови всичко е различно: само джамия, училище, медицински център и няколко магазина.


Магазините на островите са подобни на обикновените магазини: магазин, който продава стоки от първа необходимост и закуски. Асортиментът няма да се промени, докато всичко не се разпродаде.

Наех хотелска стая във Виетнам за 60 лева с басейн и закуска. Ето какво получавате тук за тези пари

Навикът да се намират на един малък остров в малка общност, където всички се познават, се отразява на живота на местните хора. Те живеят в многодетни семейства. И обикновено на един остров можете да различите няколко семейства, от които произхождат други, и всички те са роднини един на друг.


Повечето от населението се занимава с туризъм, местните хора работят като обслужващ персонал в луксозните хотели. Жените вършат домакинска работа. Някои заминават за столицата, някои ловят риба у дома. Но по-голямата част от семейството не работи, това не е необходимо. Животът на местните жители е евтин: рибата в морето, оризът се субсидира от правителството и струва 25 цента на килограм.

Учители, лекари, инженери - това са предимно поканени специалисти от чужбина. Малдивците не се стремят да достигнат височини в живота и да изградят кариера. Ако децата са изпратени да получат висше образование, тогава те овладяват такива области като туризма или мениджмънта.


В повечето училища преподават индийци. Те не знаят местния език и общуват с децата на английски. Затова повечето от младежите тук говорят добре английски.
Ако малдийци пътуват до континенталната част, най-често това е Шри Ланка. За тях най-шокиращото нещо в пътуването в чужбина е да видят безкрайната земя на хоризонта, където можете да ходите и да ходите, и тя продължава и продължава.
На Малдивите няма забавление, не искат да се забавляват. Най-честото забавление на обикновения малдиец е да отиде на кея и да лежи в хамак.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай