logo

Най-красивият плаж в Европа – едно от чудесата на света

Най-красивият плаж в Европа – едно от чудесата на света

Пригответе се да походите, но когато стигнете там, ще имате чувството, че не сте на Земята

Европа има много красиви плажове – някои от тях със ситен пясък и възможност за релакс, други са сурови, опасни и труднодостъпни.

Когато туристите трябва да избират кой е най-красивия плаж на континента, естествено е вниманието е да бъде насочено към южната част на Европа – към слънчевите дестинации, топлите морета и красивите острови.

Районът на Средиземноморието е пълен с примамливи плажове, където човек може да се почувства наистина в рая. Най-красивият плаж в Европа е точно такова място. Неслучайно той е окичван с тази титла години наред.

Тайните плажове на Италия, за които само местните знаят

За поредна година платформата Tripadvisor обяви своите награди „Изборът на пътешествениците“. В тях са посочени най-добрите дестинации в различни категории според отзивите на хиляди туристи.

В категорията „Най-хубав плаж“ на най-предна позиция от европейските плажове е Спиаджа дей Конили (Spiaggia dei Conigli) или Заешкият плаж. Той е класиран на 8-о място.

Това страхотно кътче е скрито на малкия остров Лампедуза близо до бреговете на Сицилия. То е любимо място за плуване на местните хора заради своите ясни и плитки води.

В допълнение към това има бял пясък, на който можете да се излежавате блажено цял ден. Контрастът между кристалните сини води и скалистия бряг е поразителен.

Ако искате да сте по-активни, можете да си донесете екипировка и да се гмурнете, за да опознаете живота под водата.

На 10 минути пеша от плажа е центърът на града, където има ресторанти и малки магазини.

Ето какво пишат в Tripadvisor за плажа неговите посетители:

„Най-добрият плаж на острова досега, но и най-натовареният. Пеша отнема около 15 минути по улицата, за да се стигне до там. Отваря в 8.30. Постоянно го обявяват за най-добрия в Еевропа и сигурно има причина за това. Водата и цветът на пясъка са толкова уникални. Нямам думи“.

„Претъпкан, дълго ходене, но определено си струва да се посети. Подгответе си хапване и храна, планирайте да останете за по-дълго, тъй като ходенето е дълго. По-добре да ходите до там със затворени обувки. Великолепна гледка, кристално чиста вода.“

Обявиха най-хубавия плаж в Испания – по-красив и от пощенска картичка

„Едно от чудесата на света. Плаж с бял пясък, тюркоазени води, охлаждащ морски бриз. Пригответе се за 20-минутно ходене, за да стигнете до плажа, но когато стигнете, ще имате чувството, че не сте на Земята.“

Коментирай

Виконта

Виконта 19.02.2022 11:38

Най-красивите плажове в Европа са на о.Сардиния.

Чинто пинто

Чинто пинто 20.02.2022 8:27

Да видяхте някъде бетон или тухла ? Добре, че не е в България !

Anonymous

Anonymous 21.02.2022 2:59

Всъщност, тайният, най-хубав в Европа е този на о. Антипакси. Бях там 2021- е, няма такъв нереален рай на Земята ! Все едно си на Бермудите, но в Европа. Дори мнения в ТрипАдвайзър на хора били на Хавайте, Бермудите и Малдивите казват, че Антипакси е най- по- !

Anonymous

Anonymous 21.02.2022 3:04

Наистина нереално сини води и бял пясък. Ние българите сме късметлии, че ей го къде е... Гърция ни е съсед. Благословенни сме в този смисъл. Отивате до Корфу, от там хващате корабчето Камелия (от Лефкими) до Гайос (столицата на Пакси),

Anonymous

Anonymous 21.02.2022 3:04

и от Гайос се качвате на водно такси до Врика бийч на Антипакси (15 евро на човек за двете посоки, следобяд идва да ви вземе от плажа). Другият вариант е да си вземете лодка под наем и да обиколите Пакси и Антипакси сами на спокойствие.

Шаро

Шаро 21.02.2022 7:13

Най-хубавите плаж в Европа е Райският залив край Созопол но продажните чиновници го харизаха на един-вдинствен човек.

Mария

Mария 21.02.2022 15:37

Прав си,,ШАРО!! Най-хубавите кътчета на България ги дариха на най-нахалните реститути на принципа ,,кон за кокошка,, за услуги на властвуващите....Уж приватизация, уж реституция...

Пътешественик

Пътешественик 22.02.2022 9:55

Най-хубавите плажове са при африканско то средиземноморие дълги под 30 км широки по 150 м, водата плитка и навлизате със сто крачки до колената ,кристална вода малки полюшващи вълни ,оградени от високи 20 метрови дюни,дано имате щастието да ги посетите.

пипи

пипи 14.03.2022 12:16

Най-хубавите плажове за мен са на остров Ибиза.Била съм на почти всички и е уникално .