Най-романтичното място на света, което престижен конкурс обяви за "Раят на влюбените"

Най-романтичното място на света, което престижен конкурс обяви за "Раят на влюбените"

Оскар в света на туризма. World Travel Awards - това е ежегодна награда, която се връчва от 1993 година на най-добрите представители в областта на туристическата индустрия. 

Пътешественици, шефове на туристически фирми и експерти всяка година дават оценки възоснова на десетки критерии, избирайки най-доброто място. 

Конкурсът е наистина представителене и може да се доверите на резултатите от него. 
И така, победител в номинацията за Най-романтично място на света за 2018 година е...

Мавриций. 

Раят, който сме си заслужили: Мръсната тайна на известните курорти

Той се намира в самото сърце на индийския океан, в близост до бреговете на Африка и много отдавна е накарал младоженци от целия свят да се влюбят в него като умиротворено кътче, където може да отидете с човека, когото обичате. 

А това са най-добрите места за почивка на Мавриций според престижния конкурс

Бе-о-Тортю - намира се в северната част на острова и е един от най-скъпите и разкошни курорти, с идеални условия за дайвинг и райски плажове. 

Мон-Шуази - още едно кътче в Мавриций, което има бели, чисти плажове и прекрасни гледки, които ще ви оставят без дъх, но и ще ви осигурят място само за вас двамата, далеч от хорските очи. 

Перейбер и Гран-Бе - това е място за купонджиите или за тези, които обичат да обикалят из магазините, а вечер да седнат в уютно ресторантче. 

Блу-бей - раят на сърфистите, уинсърфистите и дайвърите. Там е се намира и най-красивият плаж в целия остров - Морне.

Морн-Брабан е район с удивително красиви пейзажи, невероятни лагуни и екзотична природа. 

Флик-ан-Флак пък е неголямо селце, което постепенно се е превърнало в курорт за любителите - подводничари. Само на пет километра се намира невероятен резерват или пък Паркът на птиците.

С какво да се занимавате на Мавриций?

Там има всевъзможни видоме водни спортове от традиционния сърф до кайтинг или дайвинг. Вълните са огромни и достигат седем метра. Най-доброто време за почитателите на тези спортове е от януари до април, когато няма почти никакъв вятър. 

Най-добрите места за плаж през ноември – изненадващо голям избор от дестинации

Ако си падате по дълбоководен риболов, то най-доброто време е от ноември до април и от септември до ноември. Можете да си поръчате риболов в хотела си и ще ви струва около 400 евро за половин ден. 

Ще бъдете качени на специално оборудван риболовен катер, който ще ви откара в открития океан, където сами ще може да се отдадете на риболов.

Друго интересно място са вулканите в различните резервати на Мавриций. 

И още една забележителност, която си струва да видите - малкото селце Шамарел. Там има невероятни водопади, както и природен феномен - пръст, оцветена с различни багри, загарни плантации, а също и Долината на 23-те цвята. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай