logo

Нито Крит, нито Родос: Този гръцки остров, за който малцина са чували, е прекрасен син рай

Нито Крит, нито Родос: Този гръцки остров, за който малцина са чували, е прекрасен син рай

Столицата Ермуполи има очарователен неокласически стил

Когато се споменат гръцките острови, повечето туристи първо се сещат за Корфу, Родос, Крит или Санторини и пренебрегват дестинации като Сирос, остров, който наистина има какво да предложи и в който веднага ще се влюбите.

Сирос е желана дестинация за всеки, който иска различно културно изживяване и атмосфера, и може да се похвали с едни от най-добрите ресторанти и коктейл барове на островите в Егейско море, пише "Greekreporter".

Само на 2 часа и половина от Атина (за тези, които пътуват с бърз ферибот), Сирос има напълно различен облик от останалите гръцки острови. Вместо класически синьо-бели къщи, столицата Ермуполи има очарователен неокласически стил, със сгради, които напомнят повече на италианската Венеция, отколкото на Миконос.

Това е средиземноморският остров на боговете и е много близо до България

Много пешеходни улици в столицата са направени от мрамор и всички онези туристи, които искат да разгледат градовете, трябва да се подготвят за много разходки из Ермуполи и Ано Сирос, знаейки, че гледките, на които ще се насладят, ще потвърдят, че всичко си е струвало усилията.

Двете най-известни сгради на Сирос, които определено трябва да бъдат посетени, са кметството и театър Аполон.

Това място в Италия ​​го наричат "селото на лудите хора"

Пред великолепната и масивна сграда на кметството туристите ще намерят един от най-големите градски площади на островите в Егейско море.

Театър Аполон е известен още като "Ла Пикола Скала", защото е проектиран като по-малка версия на известната Миланска Скала. Театърът е домакин на пиеси, концерти и други музикални събития през цялата година.

Сирос е истинско място за семейна почивка, а всички семейства с малки деца, които търсят по-спокойни места и чиста морска вода, трябва да посетят плажовете Мегас Гиалос и Галисас.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Българин

Българин 23.09.2022 23:46

Да плуваш 2 часа с кораб за да, се опърдиш с други туристи на малък гръцки остров е признак на умствена дебилщина.