logo

Това място в Италия ​​го наричат "селото на лудите хора"

Това място в Италия ​​го наричат "селото на лудите хора"

Още през 2007 г. Кориналдо е обявено за най-красивото село в страната

Още през 2007 г. Кориналдо е обявено за най-красивото село в Италия и като цяло се смята за едно от най-добре запазените места в средновековния дух.

Трудно е да изберете най-красивата италианска провинция или да измислите пътешествие, което включва всичко, което искате да видите. Въпреки това, ако се отправяте на север от Италия, си струва да обмислите посещение на Кориналдо.

Тук се смесват история, архитектура и вино, както и в останалата част на Италия, но също и някои специални традиции и атракции.

Кориналдо се намира в провинция Анкона на източния бряг на Италия и е разпознаваем по масивните си стени от 14-ти век.

Стените там са с дължина до 912 метра и се намират в най-внушителния регион Марке.

Това е най-страшната църква в Германия - вътре може да ви прилошее СНИМКИ 18+

Може би ще останете по-малко разочаровани от факта, че стените, които ще видите, след като пристигнете пред Кориналдо, не са оригинални.

Истинските се разпадат през 14 век и скоро след това папа Урбан V дава разрешение за реконструкцията им.

Днешните стени са не по-малко впечатляващи и великолепни – съдържат всички средновековни елементи...

Още през 2007 г. това село е обявено за най-красивото в Италия и като цяло се смята за едно от най-красивите запазени места в такъв дух.

Логично, мястото стана много популярно сред посетителите, особено сред любителите на виното, които ценят това, което Corinaldo може да предложи, и особено ще оценят местното вино Verdicchio.

Чудесен повод да посетите Кориналдо е Хелоуин, който всяка година се празнува със стил.

Най-удивителното природно чудо в Хърватия не може да насмогне на опашките от туристи

В неделя Хелоуин селото се превръща в столица на ужасите, изпълнена с множество работилници и дейности. Празникът на украсените улици завършва с Мис Вещица, но това все пак е нормално, когато го сравните с Фестивала на лудите.

А именно прякорът на това място е „село на лудите“. Под това име всяка пролет се организира щур фестивал, на който имате възможност да спечелите „паспорт на луд“.

Трябва да изтичате до кладенеца, разположен на стълбите, да изкрещите и да се върнете в началото на стълбите. Тогава някой от селските лунатици ще ви даде местния паспорт.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Д.ИВАНОВА

Д.ИВАНОВА 18.09.2022 13:02

Всички българи трябва да се сдобием официално с такъв паспорт,защото само лудите могат да допуснат да бъдат "избирани" такива калпави управници.Желая здраве и успех