logo

Нова Каледония – тропическия рай, за който не знаете почти нищо

Нова Каледония – тропическия рай, за който не знаете почти нищо

Островът има лагуна с площ 15 хил. кв. км, която е една от най-големите в света

Разположен в Южния Тихи океан на около 1200 км от Австралия, Нова Каледония е пленителен тропически рай, който трябва да е във всеки списък с желани дестинации.

Островът е задморска територия на Франция, което означава, че макар да има автономия, той все пак е зависим от Франция и обитателите му са френски граждани. В миналото Нова Каледония бил френска наказателна колония и част от Френската империя.

Призрачният изоставен хотел, който плаши туристите на известен тропически плаж ВИДЕО

Нова Каледония е с население около 271 000 души и се простира на площ от 11 542 кв. км. Нейна столица и най-голям град е Нумеа. Местните хора използват като тяхна валута френския тихоокеански франк (XPF).

Част от предимно потопения континентален фрагмент Зеландия, Нова Каледония се е отделила от Австралия преди около 66 млн. години. Тя има два върха, които са с почти еднаква височина – Хумболт (1617 м) и Пание (1628 м), и които силно влияят върху климата на острова, съобщава noteabley.com.

На източния бряг Нова Каледония е покрита с гъста зелена растителност, докато на западния бряг пейзажът е много по-сух и има грабваща окото савана.

Островът има лагуна с площ 15 хил. кв. км, която е една от най-големите в света. Тя е обградена от великолепния живописен Бариерен риф на Нова Каледония – най-дългият непрекъснат бариерен риф на планетата, място, защитено от ЮНЕСКО.

Нова Каледония се счита за рай на биоразнообразието от много учени. Там живеят много уникални видове, които са ендемични за острова. Това означава, че те не могат да бъдат открити никъде другаде на планетата.

Смесването на меланезийската и френската култура тук предлага на посетителите невероятно изживяване. Дали ще се гмуркате, ще правите преходи серд природата, ще вечеряте изискано или ще се припичате на тропическите плажове, Нова Каледония е един малко известен рай на земята, който може да предложи всичко това и още много на гостите си.

А най-хубавото е, че посетителите няма да трябва да търпят големи тълпи, тъй като малко хора знаят за острова, а още по-малко го посещават.

Това са плажовете с най-топлата вода през цялата година

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай