logo

Призрачният изоставен хотел, който плаши туристите на известен тропически плаж ВИДЕО

Призрачният изоставен хотел, който плаши туристите на известен тропически плаж ВИДЕО

Светлината на прожекторите се насочи към зловещия наполовина потънал имот миналия месец, когато салвадорски ютубър на име Чолопанза засне как го изучава

Появиха се странни видеозаписи на мистериозна изоставена вила с колони в римски стил на тропически плаж в Ел Салвадор, която изглежда като току-що акостирала на брега, пише The Daily Mail.

Видеото показва туристи на плажа Ла Пунтила, които се катерят из вилата и влизат до колене във вихрещите се води на Тихия океан, за да се доберат до нея.

Някои дори се престрашават да се разходят по стълбите, изкачвайки се до върха на разрушената къщурка - игнорирайки знаците „опасност“, изписани по стените.

Най-страшният остров на света - място за карантина и масови гробове


Светлината на прожекторите се насочи към зловещия наполовина потънал имот миналия месец, когато салвадорски ютубър на име Чолопанза засне как го изучава.

Видеото му се превърна в особено популярно, като днес вилата привлича посетители отвсякъде и събира множество отзиви в Google.

Графитите по стените обаче подсказват, че напуканата бледорозова вила, построена с помощта на желязо и бетон, е местната тайна от години.

Най-доброто време за достъп до нея е сутрин, тъй като приливът следобед изпълва стаите със солена вода.

Не е ясно защо вилата е изоставена на брега на морето - на 75 км южно от столицата Сан Салвадор, но според салвадорския вестник La Prensa Grafica местните смятат, че това е бил хотел (Puerto Ventura), който е построен на плажа, така че туристите да се чувстват по-близо до морето.

Строежът на пясъка обаче изобщо не е обмислен добре. 

Някои местни твърдят, че хотелът е изоставен преди 25 години, докато други настояват, че това се случва след урагана Мич, ударил брега в района през 1998 г.

10 бивши затвора, превърнати в хотели, където туристите си плащат, за да спят в килии

Това е вторият най-смъртоносен ураган в Атлантическия океан, който причини 240 смъртни случая в Ел Салвадор - най-малката държава в Централна Америка. Тропическият циклон донесе рекордни количества дъжд, което доведе до наводнения и свлачища.

Изглежда изоставената вила не е успяла да издържи на бурята, като структурата в момента се поддава на плъзгането на пясъка към водата. 

Има спекулации, че след като е изоставена, вилата е превърната в християнска църква, тъй като на тавана на една от стаите на приземния етаж е изобразена релефна звезда на Давид.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай