logo

Огромна опасност за живота дебне на прочут морски курорт

Огромна опасност за живота дебне на прочут морски курорт

Преди няколко дни 31-годишен турист почина от докосване от подобно същество във филипински курорт

Курортната провинция Краби в югозападен Тайланд е на ръба на смъртта, тъй като в крайбрежните й води са забелязани медузи, едни от най-опасните създания на планетата.  

Тези същества често се наричат ​​морски оси. Преди няколко дни 31-годишен турист почина от докосване от подобно същество във филипински курорт. Жената докоснала пипалата на морско животно и скоро след това починала.

Масово натравяне на туристи в най-обичания от българите турски курорт

Местните власти са изброили правилата за поведение след контакт със съществото: тези, които са били нападнати от медуза, трябва да измият засегнатата област на кожата с оцет поне за половин минута. Тази процедура ще помогне за намаляване на риска от алергични реакции.

Важно е да се отбележи, че питейна вода или алкохол не трябва да се прилагат върху засегнатата кожа, тъй като негативните ефекти само ще се засилят.

Как да спестим пари от почивка в Турция
 

Тези морски животни често се срещат в южните тайландски води по различно време на годината. Сега обаче ситуацията в южната част на страната стана много по-сложна.

Но не само животните могат да причинят непоправима трагедия - в Тайланд също трябва да сте изключително внимателни със стихиите. И така, на 12 май група руски туристи от четирима мъже в Пукет в крайбрежната зона на района Раваи беше отнесена от вълна от скала в морето. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Нико

Нико 06.07.2023 10:01

Само на Черно море.