Разрешиха на жените да се къпят без горнище - ето къде

Разрешиха на жените да се къпят без горнище - ето къде

„Лицата от женски пол, както и лицата с гърди, възприемани като женски“, не са длъжни да носят горнище на бански в градските басейни, реши голяма европейска столица

Градските власти на Берлин разрешиха на жените да плуват топлес във всички градски басейни. Това съобщава официалният сайт на кметството.

Отбелязва се, че градският съвет е получил жалба за дискриминация по полов признак. Жителка на Берлин беше възмутена, че не й е позволено да плува в басейна с голи гърди, въпреки че няма официални забрани за това.

Нудистите ликуват! "Големият гол кораб" потегля на круиз без дрехи към най-красивите места

Жената подчерта, че общите правила за ползване на басейните изискват носенето на „бански костюми, които се предлагат в търговската мрежа“ – без каквито и да е пояснения относно половите различия и ограничения.


Градският съвет на Берлин разгледа жалбата и реши да изясни допълнително в правилата, че „лицата от женски пол, както и лицата с гърди, възприемани като женски“, не са длъжни да носят горнище на бански в градските басейни.

„Приетото решение създава равни права за всички берлинчани, независимо дали са мъже, жени или небинарни лица, а също така създава правна сигурност за персонала на бански заведения“, обясниха от кметството.


Още през 2019 г. испанските каталунски власти разрешиха на жените да не носят горнища на бански в обществени басейни. Решението е взето в контекста на борбата с дискриминацията, основана на пола.

Защо германците са запалени по нудизма и обожават да са голи

Също миналата година британската авиокомпания Virgin Atlantic, собственост на милиардера Ричард Брансън, премахна строгите правила за работни униформи за персонала. Членовете на екипажа на самолета вече могат да "изразяват своята полова идентичност" както намерят за добре.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Капитана

Капитана 10.03.2023 16:48

После да няма пак Олеле майко, Мехмед, Ахмед,Асан и Али ма ибаха групово и ми сцепиха анала, какво да правим ся, майкооооооооооооооо?

Мераклия

Мераклия 10.03.2023 16:51

И аз обожавам германките да са голи... ;)

После

После 10.03.2023 17:11

После да не се чудите защо бежанците налитат!

ANMED

ANMED 10.03.2023 17:32

BRAWO ISKAME GOLI CICI DA GLEDAME

Alex

Alex 10.03.2023 21:56

Мамицата ви...разгащена!Накъде тласкате света?Може би към неандерталците,които се съвукуплявали както и където намерят за добре според животинския им инстинкт!?И думата благоприличие да бъде зачеркната завинаги!Що за съвременни диваци?

Компромат

Компромат 11.03.2023 14:37

Поредният начин за унищожаване на ценностите, деградация. Европа потъва излизане от Неолиберален, сбъркан, объркан, хаотичен свят, Старата Европа я няма. Като знам на какво ги учат в немските училища, потъват стремглаво, не случайно отново чужденци започнаха да купуват къщи.

Щерю

Щерю 11.03.2023 23:23

Браво, голи се раждаме и някой ни налага някакви догми... Какво Ви пречат голите женски гърди ?

Щерю

Щерю 12.03.2023 1:00

Аз пък ще си покажа косматия, пъпчив гъз

Чеп

Чеп 12.03.2023 1:17

Защо малките деца (докато не почне да ги е срам, или не ги облекат родителите) могат да бъдат голи и на плажа, и в басейна, а възрастните не навсякъде могат? Това също е дискриминация по възрастов признак.

Косьо

Косьо 12.03.2023 9:57

Бежанците баджак не видели и после йебаха мъ. Въй,ко стана!

Камен

Камен 12.03.2023 10:29

Евала на германците.У нас ако жените ревнат че ги дискриминират,ще накарат и мъжете да слагат горнище.

Крум

Крум 12.03.2023 10:37

А, дано се събуди мъжкото немско достойнство, че при тая демографска криза, ще им се заличи расовата принадлежност.

Гачо

Гачо 13.03.2023 3:35

За кои жени е разрешено? За онези дето са се родили жени или за онези дето си въобразяват че са жени?