logo

Ще останете омагьосани! Вижте най-сините води, в които можете да плувате (ВИДЕО)

Ще останете омагьосани! Вижте най-сините води, в които можете да плувате (ВИДЕО)

Всички мечтаем за екзотична почивка на на красив остров с безкрайни плажове и синьо море. Бахамите са перфектната дестинация за тази цел, а един от най-омагьосващите плажове се намира в Ексума.

Ексума е окръг в Бахамските острови, състоящ се от над 360 малки островчета. Най-големият от тези острови е Големият Ескума който е с дължина от 60 км и е съединен с друг остров, Малкият Ексума, с малък мост. Най-големият град в областта е Джорджтаун с постоянно население едва 1000 души, който е основан през 1793 г. и е разположен на остров Голяма Ексума. Тропика на Рака минава в близост до града.

Този низ от уединени и почти необитаеми малки островчета, разположени сред лазурните води и кораловите рифове на варовиково плато, се намира на около 300 мили от брега на Южна Флорида. Тук буквално няма никакъв нощен живот, няма големи летища, нито пък изтънчени ресторанти. Няма и съседи.

Джакпот! Току-що открихте непознат и чист остров, по-хубав от Бали

Тази отдалеченост привлича група от избрани богати звезди от шоубизнеса и високопоставени бизнесмени. В света на луксозните имоти уединеността е все по-ценено удобство.

Острови от архипелага Ексума неотдавна си купиха продуцентът и режисьор Тайлър Пери, духовният лидер Ага Кан и кънтри певците Тим Макгроу и Фейт Хил, които се присъединиха към група от предишни купувачи като Джони Деп, Дейвид Копърфийлд и президента и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно.

Островите в Ексума притежават редица от характеристиките на дестинация за големите богаташи: пясъчни плажове, тюркоазени води и ограничени възможности за строителство - 90% от островите са или необитаеми, или попадат в защитен природен парк.

От Аристотел Онасис до Екатерина Риболовлева – приказната история на остров Скорпиос

Ексума е притегателен център за филмови звезди, кралски особи и заможни фамилии още от 50-те години на миналия век. През 70-те и 80-те години репутацията на района бе помрачена, тъй като островите бяха използвани от наркотрафиканти като пункт за нелегален внос на дрога от Южна Америка в САЩ. По-късно правителството на Бахамите се стабилизира и туризмът започна да просперира в края на 90-те години с изграждането на огромни курорти на островите Насо и Парадайз.

А колко точно са сини водите край Ексума вижте на следващото видео:

 

Коментирай