logo

Това е Адриатическата Копакабана

Това е Адриатическата Копакабана

13 км пясъчен плаж ви очаква в топлия юг това лято

Трябва ли да се учудваме, че този плаж "Ню Йорк Таймс" е поставил сред най-популярните туристически дестинации през 2010 г.?

Красивият пясъчен плаж, дълъг цели 13 км, се нарича Големият плаж и е най-дългият на Адриатическо море.

Намира се в Улцин и заради популярността си е получил прякора "Улцинската Копакабана".


Плажът е само на 5 км от града, така че не е изненадващо, че мнозина отиват пеша или с автомобили, за да видят красотата му и прекарват там цял ден.

Не е нужно да се притеснявате много за мястото си под слънцето, защото се предполага, че на Големия плаж има място за 150 хиляди плажуващи.

Островът, на който милиардерите бягат от милионерите

Допълнителна причина да изберете него и неговия пясък е, че е богат на минерали, на които много хора приписват лечебните му свойства.

Плажът е отворен, но всички, които не са любители на слънчевите бани, могат да се скрият под големи чадъри или още по-добре да се разхладят под сянката на борова гора.

Освен плуване и слънчеви бани, кайтсърфът е сред най-популярните занимания заради ветровете, които духат през лятото, има място за водолази, волейболисти, тенисисти, хандбалисти, тези, които обичат да плуват в дълбините на морето.

Плажът и град Улцин са недалеч от река Божана в Адриатическо море.

Божана е естествената граница на Черна гора и Албания, така че се надяваме, че вече имате идея къде бихте пътували по-нататък.

Добре дошли в бъдещето, много скоро това ще е факт

Само на 10 км е албанската граница, а на 40 км северно е красивото Скадарско езеро. На река Божана можете да посетите красивия остров, наречен - Ада Божана.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай