logo

Този гръцки остров е любим на туристите

Този гръцки остров е любим на туристите

Обичат го, защото почивката е евтина и морето никъде не е толкова синьо

Когато мислим за морето, със сигурност имаме пред себе си образа на различни нюанси на синьото, които се сливат и преливат един в друг.

И точно тази морска картина е характерна за една от най-любимите летни дестинации на туристите – Лефкада.

Пътят до този райски остров е истинско приключение, от многобройните тунели (единият от които е под водата), през подвижния мост, който свързва Лефкада със сушата, получавате намек, че това е изключително място.

Мистериозно откритие на дъното на Атлантика

Самият остров се състои от високи хълмове и планини, както и традиционни села по склоновете и вековни църкви в тях, морски курорти, сгушени в хълмове и зеленина, големи скали над най-красивите плажове - наистина предлагат всичко необходимо за една ваканция.

Това, което определено е символ на този остров, е цветът на морето, което го заобикаля и е съвсем сигурно, че няма място, където ще можете да видите такъв блясък и красота на синия цвят.

Мачовци от чужбина пръскат пачки по нашите курорти

Плажовете на Лефкада са каменисти и повечето от тях не са урбанизирани, така че много от тях дори нямат организирани шезлонги.

Освен това островът е хълмист, а под тези красиви хълмове се крият най-красивите плажове в света, така че вземете удобни обувки и се пригответе за истинско приключение.

Друга причина, поради която Лефкада е любима дестинация, е, че оттук се организират множество обиколки с лодка, така че можете да посетите и други места на Йонийско море.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

mazon

mazon 31.07.2022 8:48

Стига сте рекламиране Гърция. Отдалечете се малко към френската, или испанската ривиера. Там се намират истински курорти, на които си заслужава да почивате. Можете да ги намерите в интернет. В сравнение Гърция си е жива мизерия.

mazon

mazon 31.07.2022 21:11

Вместо да говорите за Гърция, която си е пълна мизерия, посетете френската или испанската Ривера.

селянин

селянин 01.08.2022 15:52

Много неточно-до там са около 700 км.Почти колкото до Бургас....

Subzero

Subzero 02.08.2022 7:10

От София до Лефкада са почти 700км !!!!

НИКОЛАЙ II

НИКОЛАЙ II 02.08.2022 7:57

Много по-бързо е със самолет да Малдивите или до Сейшелите. Я не ми говорете глупости....

Ечо

Ечо 27.08.2022 16:32

Прекрасен остров, както и всички други места в Гърция. Съчетани с гостоприемството, хубавата храна и природа правят тази страна любимо място за почивка и туризъм!