logo

Този плаж не се намира в Бразилия, а в...

Този плаж не се намира в Бразилия, а в...

Заливът е на около 140 км от Иркутск и няма директен транспорт

Не знаем дали наистина наистина в миналото този невероятен залив е бил тайно място за плажуване на бабушки, но е твърде възможно съвсем скоро белият пясък и кристално чистата синя вода, заобиколени от зелени гори и скали, да се превърнат в хит, след като местните власти го отвориха за туризъм!

Заливът, естествено, изглежда най-добре през лятото – в зависимост от количеството на слънчевата светлина водата променя цвета си от сиво до светло и азурно синьо. И макар че самият плаж е доста приятен, водата винаги е студена – температурата ѝ никога не надхвърля 10 градуса по Целзий!

До 2017 г. къмпингуването тук е забранено, за да се съхрани естествения пейзаж и околната среда, но преди няколко години властите решават да отворят мястото за туристите и изграждат специална инфраструктура за къмпингарите. В момента туристите се наблюдават постоянно от инспектори, които се грижат заливът да остане чист и непокътнат. Глобата, която ще ви наложат, ако изхвърлите хартийка на земята, достига $60!

Какво правят стюардесите за развлечение по време на дълги полети

За да почивате тук, трябва да получите разрешително от Прибайкалския национален парк (той има офиси в Иркутск, Листвянка, Болшое Голоустное или Бугулдейка). Цената е 100 рубли ($1,5) за възрастни. Ако планирате да опънете палатка, пригответе си по 100 рубли ($1,5) на нощ. Наблизо има и два хотелски комплекса - "Байкалски дюни" и "Бухта Песчаная".

Да се стигне дотук обаче не е лесно. Заливът е на около 140 км от Иркутск и няма директен транспорт. Има вариант за пътуване от Иркутск до залива Песчани с ферибота "Баргузин" (цената е между 3500 и 3700 рубли или $53-56 за еднопосочен билет), след което да вървите около 30 минути по горска пътека.

Морето в Гърция поевтиня, има и оферти на 50%

Има и вариант да минете по Голямата байкалска пътека, която започва от Листвянка. Това ще ви отнеме най-малко 2 дни (55 км), но има и алтернативна опция – да стигнете до Болшое Голоустное с автобус (300 рубли или $4,5 за 3,5 часа), след което да вървите 37 км и да се насладите на уникалните гледки на Приморския хребет.

Пригответе се да нямате обхват на мобилния телефон – за някои това е недостатък, но не и за онези, които искат да се потопят в красотата на този земен рай!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай