logo

Три гръцки острова, които туристите не забелязват – и правят голяма грешка

Три гръцки острова, които туристите не забелязват – и правят голяма грешка

На тях можете да се насладите на лукс и спокойствие, докато плажуващите се бутат на топ дестинациите

Всички знаят, че слънчевите гръцки острови предлагат едни от най-идиличните места за почивка. Най-известните от тях, обаче, често са залети от туристи и това може да отблъсне мнозина. Понякога може да е доста трудно да си намерите незаето място на плажа или приятна маса в традиционна таверна вечер.

За хората, които си търсят идеална гръцка почивка без навалица, има малки острови, които туристите подминават. На тях можете да се насладите на лукс и спокойствие, докато плажуващите се бутат на топ дестинациите.

Показваме ви три очарователни острова с луксозни хотели, вкусна традиционна кухня и забележителни плажове. И най-важното – никой от тях не привлича тълпи от посетители като по-известните си съседи.

Не се живее! 10-те най-горещи големи града в света

Сирос

Цикладският остров Сирос е място, където съжителстват космополитно разнообразие от хора. Това е част от неговото наследство като „Швейцария на Егея“.

През 19-и век Сирос е най-богатото място в Гърция и архитектурата свидетелства за това. „Това не е плажен или парти остров. Това е остров на култура“, казва пред “Travel+Leisure” Оана Аристиде, собственичка на хотел.

Архитектурата на Сирос е много по-различна от типичните за Цикладските острови бели сгради със сини покриви. По крайбрежието можете да видите сгради в бледо розово, синьо и зелено.

На острова, който е само на 2 часа в ферибот от Атина, има също чудесна кухня с местни сирена, меса и локум.

Сими

Сими е още един заможен център на търговията за източното Егейско море, част от Додеканезките острови. Той се гордее със своите традиционни връзки с морето. До средата на 20-и век икономиката му е базирана основно на риболова и корабостроенето.

А малкия пристанищен град Гиалос се издигат красиви неокласически къщи с цветни фасади, подредени амфитеатрално край брега. През 1971 г. Гиалос е обявен за исторически паметник от министерството на културата и така остава защитен от презастрояване.

Сими е любима спирка за яхтите през лятото, къдто уединени заливчета предлагат защита от силните ветрове. Части от острова все още изобщо не са развити.

Антипарос

Хората често забравят, че Парос – известният парти остров в сърцето на Цикладските острови, има по-малък брат на югозапад. Антипарос е дом на някои от най-красивите и мистериозни пещери и там можете буквално да се изгубите.

Плажът-пуканка, който е покрит с 4000-годишни корали СНИМКИ

За щастие туризмът на Антипарос се развива късно, най-вече заради по-недостъпния си релеф. Така той привлича само по-напористите пътешественици. През 80-те години той става популярно място за хипита. Неговите тихи плажове, защитени от вятъра, предлагат чудесна възможност за лятно спокойствие, далеч от тълпите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай