logo

Туристка разкри истината за луксозните Малдиви: Гризаха ни буболечки и... СНИМКИ

Туристка разкри истината за луксозните Малдиви: Гризаха ни буболечки и... СНИМКИ

„Ние не сме достатъчно богати, за да си позволим да почиваме на Малдивите през цялото време, за мен това е ваканция, която се случва веднъж в живота. Отивам на меден месец“. Това заявява млада туристка в личния си блог. Тя сподели детайли около луксозното си пътуване до Малдивите. Съжалявала ли е тогава за избора си? Сега ще разберем!

Споделяме цялата й история: 

Летяхме с Qatar Airways с връзка в Доха. Полетът е по разписание, топли ястия, напитки на борда, всичко е ясно, безупречно. Пристигнахме в Мале и там веднага ни посрещна представител на хотела. Няколко минути по-късно вече бяхме придружени да се качим на самолета, след това 45 минути полет с нереалистични гледки - и бяхме там.

Наистина е като във филмите! Не забелязах как времето отлетя!

На кея ни посрещна управителката - рускоговорящо момиче на име Дария, която ни подаде ледени коктейли и веднага ни отведе в стаята. Изобщо не мислех за куфарите си и не си спомнях за тях, докато не бяхме в нашето бунгало: куфарите бяха на вратата.

Струва ми се, че съпругът ми и аз не казахме нито дума от самото Мале и наистина изглежда, че наистина загубихме ума и дума. 

Хотел You & Me на Малдивите е съвсем нов, той е само на две години, а крайбрежието му все още не е регистрирано за засаждане на хиляди дървета. Сигурно сте чували за тази традиция? Младоженците засаждат дланта си с табелка с име - това е все едно да окачите катинар с имена и дати на мостове.

1 млн. долара за нощувка – по-тузарско няма накъде

Няма дори да се опитам да опиша с думи колко красиво и прекрасно е всичко тук, вижте снимки. Накратко, виждала съм това само във филмите или образователните програми на National Geographic. Стайното оборудване е обмислено до най-малките детайли. В допълнение към стандартния комплект - кърпи, чехли, халати, сешоар и др. - комплектът съдържа голям избор от скъпи продукти за грижа на италианската марка, както и спасителни жилетки, дъждобрани, чадъри, везни.

Всяка къща има своя собствена връзка до водата; на стълбите има малък хигиеничен душ с чещмяна вода. Взехме най-непретенциозната от всички вили - Манта Вила: една къща е разделена на две стаи. Имахме собствен достъп до океана, но нямахме частен басейн и джакузи.

Разбира се, храната тук е невероятна, но най-много ме впечатлиха тартарите от различни видове риба. Никога не съм харесвала рибата, особено суровата риба и тогава се случи любовта. Рибата тон в The Sand беше невероятна.

Основното забавление е океанът. Можете да наемете маска с шнорхел, перки, каяци и гребло безплатно за целия престой. Най-добрите места за риболов са на вълноломите и в водолазния център.

Не сме взимали спа и козметични процедури, защото за съжаление всичко е много, много скъпо. Спа комплексът работи с марката козметика Елизабет Арден, има магазин, но цените там също са солени.

Кое е най-подходящото време да покорите Малдивите

Помните ли традицията със засаждането на палмово дърво? Така че, все още има по-интересен вариант - да засадите корала си. Вярно е, че палмовото дърво е безплатно, но трябва да платите за корала. Персоналът на хотела ще ви изпраща отчети за това как жителите се заселват във вашата плантация.

Забавно, разбира се, но малко скъпо.

Е, най -важната (и най-скъпата) характеристика на хотела е подводният ресторант H2O на готвача Андреа Бъртън. 180 USD на човек за вечеря, 8 различни ястия. Ние отидохме. Красиво е. И е важно да разберете (добре, за да не бъдете разочаровани), че този ресторант изобщо не е за ядене.

Пътничка на самолет разкри как да получите безплатно допълнително място в самолета

Има шоу, ритуали и атмосфера. Всяко хранене се сервира с музика, докато около вас плуват риби и костенурки. Не очаквах това да ми хареса, но не съжалявам за похарчените пари.

Да, все още има минус: в Рая е много скъпо. Цяла седмица бяхме гризани от непознати насекоми, които са като невидими за очите ни. И това не са комари, тъй като винаги сме имали фумигатори. Ухапванията са подобни на ухапвания от дървеници, но не мога да гарантирам, може би са някакъв непознат вид.

За останалата част - великолепна ваканция, защо да се мажеш, ако имаш пари - щеше да я повториш!

И още нещо: не бъди като мен и не пълни куфара си. Събрах куп неща, обувки, козметика, но нищо не облякох. Слънцезащитен крем, бански и чифт сарафани вероятно са всичко, от което се нуждаете. Тук не е необходимо нищо.

Особено обувки: обух ги веднъж в ресторант, през останалото време ходех боса.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ггжгж

ггжгж 23.10.2021 12:16

Ползването на гугъл-преводач не е превод. Той може да с се ползва само за ориентир, но никога не може да замести истинския преводач. В случая сте "превеждали" от руски и текстът е станал пълна "салата". Вредите, които по този начин се нанасят на езика са неизмерими.

Безумец

Безумец 23.10.2021 14:48

Изключително неграмотен превод/преписване на Буицо

ники

ники 23.10.2021 16:57

Да бяхте пуснали оригиналния руски текст.Многократно съм минавал покрай атолите с кораб.Опасни са за високи вълни.Само два метра са над водата.Това е стресиращо.Или ще кажете,баш на нас ли беее!

Бай Х..

Бай Х.. 24.10.2021 7:17

Преводот руски с 3-ти клас образование е направо смешен,а ватниците,които не са ходили никъде,освен в СССР къртят с коментарите и си умирам от смях ! Сега Путкин щял да прави Сахалин като Малдивите,така че на блядовете ще им и по-близко и по-евтино!

Друг

Друг 24.10.2021 9:35

Поздрави, страхотно преведен разказ. Разбрах само Бла Бла Бла Бл Бла Бла. Блиц сте най жалката недомислица.

Хахахах

Хахахах 24.10.2021 11:01

ОЛИГОФРЕНСКИ ПРЕВОД. СМЕШНИЦИ