В този център за отдих всички ходят напълно голи

В този център за отдих всички ходят напълно голи

Собствениците са отявлени противници на консуматорското общество

Необикновен център за отдих откриха в Канада, буквално на 30 минути с кола от Торонто. Неговата особеност се състои в това, че хората там са напълно голи. Паркът се нарича „bare oaks“, което се превежда - голи дъбове. Хората наистина спокойно ходят голи в тази семейна територия.

Защо така? Сайтът на лагера дава обяснение за това и тук ще го дадем дословно:


Опитваме се да живеем натуристки живот, а голотата е ключът към приемането на телата ни и неразделна част от нашата натуристка философия
Ами ... без да обсъждаме, без да оспорваме, без да коментираме ... на всекиму - своето.


Ето това е входът. Между другото, мястото стана толкова популярно, че дори има знак към него на магистралата.


Басейн, където можете да се къпете. Да, без дрехи.


Тук можете да седнете, наслаждавайки се на спокойствие и тишина. И можете да се потопите във водата, което повечето гости правят. Да, без дрехи.

В повечето подобни хотели, гостите може да бъдат облечени, ако самият човек не искаше да се съблече. Дори в известния курорт Кап д'Агд във Франция - и там, по принцип, можете да не сте напълно голи, ако нямате желание.

Как в тундрата се мият, ходят до тоалетна и раждат?

Но тук не питат за желанията ви. Просто е необходимо да се спазват правилата и философията на целия център за отдих. А философията - напомням ви - е да можем да приемаме телата си точно такива, каквито са, без дрехи, не покрити от нищо.

Собствениците на центъра за отдих разсъждават така:


Би било хубаво, ако живеем във време, когато никой не се интересува какво точно носим и бихме могли да сме напълно голи по това време и на място, където и когато го искаме. Но в нашия свят това е невъзможно поради постоянния социален натиск, който поражда две неща:


срамът от неприкритото човешко тяло

мания за дрехи


Всичко това е заложено при хората от детството и се усилва от световния ред и реакцията на другите.

Ето защо натуризмът е философията на живота за собствениците на центъра за отдих.

Как трима души си прекараха добре за 600 лева в къщичка на самия бряг на морето в Тасос

Вдясно е регистратурата за гости. Като цяло пътечките са готини, нали? Просто в съзнанието ни никак не се вписва мисълта, че по тях  ходят голи (да, мъже, жени, баби и дядовци, момчета, момичета...) и никой не тормози никого. Да бъдеш гол е за удоволствие, а не за да удовлетвориш плътта - това е интересното.


Вижте колко чиста е водата тук. Въпреки факта, че тук се къпят голи .... добре, разбирате ли, тъй като те се къпят само голи, никой не се осмелява да направи нещо по така  във водата. Не че хората имат гражданско съзнание...


Хората живеят тук в такива къщи ... наслаждавайки се на чист въздух, тишина, мир и различни възможности за забавление.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай