logo

Вижте най-известния плаж в Аделаида - точно сега е моментът да го посетите

Вижте най-известния плаж в Аделаида - точно сега е моментът да го посетите

Един от най-известните австралийски плажове е Гленелг в Аделаида. Той е най-посещаваният плаж в милионния град. Ако търсите не просто място за събиране на тен, но и забавления по време на вашата почивка, това е вашето място.

Плажът е изключително оживен и предлага най-различни развлечения и приятна атмосфера ден и нощ. Харесван е най-вече заради широката плажна ивица, но и заради зашеметяващите залези, историята на града, очарователните хотели и оживените магазини. Навсякъде е пълно с улични кафенета и безброй варианти за разпускане.

Плуване в океана, разходка по крайбрежната алея, съзерцаване на залеза над океана – все неща, които са задължителни на Гленелг. Посещението ви няма да е завършено, ако не изядете поне еди сладолед – изкушенията там са безбройни.

Изобщо не е нужно да лежите по цял ден на плажа. За малки и големи има игрални площадки за спорт и забавление. Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, е да си вземете колело под наем и да си спртнете незабравима разходка.

В околностите на плажа пък има много паркове и резервати. Повечето са с общирни тревисти местности, идеални за пикник, барбекю и семеен отдих.

Плажът се радва и на активен нощен живот. Най-известният и вероятно най-снобски клуб там - The Moseley Beach Club, отваря врати на 1 декември. Капацитетът му е 350 души и купонът никога не свършва.

Тъкмо в началото на декември се очакват да започнат наистина големи жеги в Аделаида – идеално време за плаж, особено ако си мечтаете да посрещнете Коледа и Нова година по бански.

Самата Аделаида е единствен по рода си град. Пети по население в Австралия, той се намира на брега на Индийския океан, в залива Сейнт Винсънт, разположен в южната част на страната.

Населеното място е основано през 1836 г. и носи името на британска кралица. Днес го населяват над 1.1 млн. души.

Градът по нищо не прилича на останалите австралийски мегаполиси. Той носи характерното средиземноморско излъчване на Гърция и Испания. 

Небостъргачите са малко, за разлика от тези в Сидни и Мелбърн. Изобилстват зелените площи.

В близост до града се намира долината Бароса, прочута с гроздовите си сортове. Туристите я наричат „австралийската Андалусия“. Това е и най-голямата атракция в тази част на страната.

Освен невероятни плажове, тя е гордее с красиви ботанически градини, местен пазар с повече от 80 магазина, както и множеството национални паркове в близост.

 

Коментирай