logo

Вижте точно колко крем за слънце трябва да използвате, за да не стане беля

Вижте точно колко крем за слънце трябва да използвате, за да не стане беля

Дерматолозите смятат, че са необходими около 6 чаени лъжички крем за цялото тяло

В разгара на лятото мнозина ще потърсят прохлада по красивите плажове. Колкото и изкусителна обаче да е почивката, не трябва да подценяваме горещите лъчи на слънцето, пише metro.co.uk. За постигането на красив бронзов загар ще трябва да се използва правилният слънцезащитен крем.

Скорошно изследване на британските учени показва, че определянето на слънцезащитния фактор е ключово, но има и друго много важно условие за предотвратяването на слънчевите изгаряния - нанасянето.

Изследването разкрива, че близо 67% от британците не поставят правилното количество върху кожата си, а 44% слагат и по-малко от половината от необходимото. 

Дерматолозите смятат, че са необходими около 6 чаени лъжички крем за цялото тяло.

Истината за най-красивото нетленно тяло, положено в кристален ковчег във Франция

Ключовият момент се крие в изграждането на представата за това количество. Ето защо лекари и дерматолози от медицинската организация The Hospital Group предлагат снимки с правилното количество за различните зони на тялото.

Британската асоциация на дерматолозите препоръчва около половин чаена лъжичка за лицето и врата. Според тях даже е добре да вземете мерителната лъжичка за плажа.

Част от тялото, игнорирана от близо 46% британци, са ръцете. Препоръчаната доза е точно една чаена лъжичка и задължително кремът трябва да се нанася, докато не попие в кожата.

Всеки крак ще има нужда от една супена лъжичка.

Държавите, които ще ви платят, за да ги посетите

Гърдите и коремът също имат нужда от една супена лъжичка общо.

Гърбът и рамената трябва да получат сериозно внимание - тук също е необходима една чаена лъжица.

Специалистите съветват да не се преследва бронзовия тен в обедните часове, когато слънцето е най-силно, без значение от слънцезащитния фактор на избрания продукт.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай