logo

Вижте турското Сен Тропе

Вижте турското Сен Тропе

Курорт на брега на Егейско море, който има повече от 300 слънчеви дни в годината

В южната част на едноименния полуостров, на около 270 километра от Измир, се намира малкото пристанище Бодрум, което е едно от най-популярните турски места за почивка на брега на Егейско море.

Този очарователен средиземноморски град с около 30 000 жители се намира срещу гръцкия остров Кос.

В допълнение към отличните плажове и хотели от различни категории, богати на многобройни удобства, Бодрум е известен и със своята природна красота и значително историческо наследство. Заради всичко това списание "NYTimes" определи този курорт като турското Сен Тропе.

Поради благоприятните климатични характеристики, Бодрум е една от идеалните летни дестинации. Юни, юли и август са най-топлите месеци в курорта, който може да се похвали с повече от 300 слънчеви дни през годината.

Никога не взимайте тези 5 храни от шведската маса

Всъщност сезонът в Бодрум продължава от май до октомври, когато се регистрират повече от 12 часа слънцегреене на ден. През този период почти няма дъжд, а най-високата дневна температура често надхвърля 35 градуса по Целзий, посочва "Bodrum.org".

Един от най-известните плажове в Бодрум е Bardakçi, който е любим сред любителите на природата.

Гюмбет е може би най-любимият сред местното население. Този добре организиран плаж е на около 3 километра от центъра на курорта. Освен заведения за обществено хранене, плажът разполага с тоалетни и душове, а на посетителите се предлага и възможност за различни спортни дейности.

Друг един от добре организираните плажове, който предлага многобройни възможности, е Яш.

В самия център на курорта се намира плажът Финк, носител на Син флаг. Чистата вода и кораловите рифове, с които е известен, както и отличното предлагане на заведения за хранене и спортни дейности, са напълно достатъчни причини този плаж да бъде поставен сред най-добрите в Бодрум.

Министърът на туризма: Върнахме се във върховете на световния туризъм

На около 15 километра от центъра на Бодрум се намира плажът Камел. Въпреки че също е добре организиран, посетителите имат възможност да се насладят на гъстата гора, която го заобикаля.


Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Maricon

Maricon 06.06.2023 3:43

Оф оф минало е покрай Сен Тропе.Еииии минетаджии указнайте се.Много сте прости .Ще сравняват Турция с Франция.Големи свиркаджий

Лука

Лука 06.06.2023 6:26

И аз това се чудя... Бодрум е хилядолетия пред Сен Тропе...Значително по-чисто, значително по-малко криви гъзари и най-вече, никакви африкански трафиканти на каквото се сещаш. Смело, с две ръце, Бодрум пред Сен Тропе.

Крисия

Крисия 06.06.2023 9:36

В Турция е по-известно като Сюргюн Тропе....