logo

Всички искат на плаж в Палаван – най-красивия остров на света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всички искат на плаж в Палаван – най-красивия остров на света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Остров Палаван е известен с една от най-красивите брегови ивици в цял свят. Тук има всичко, което е нужно за лятна почивка – спокойствие, невероятни девствени плажове с кристално прозрачна вода и в допълнение тучни тропически дъждовни гори. Островът е рай за любителите на водните спортове, защото подводното гмуркане край хилядите квадратни километри защитени коралови рифове е незабравимо изживяване. Няколко години той е обявяван за най-красивия остров на света.

Пала́ван е филипински остров в Тихия океан, като заедно със съседните острови образува най-голямата и едноименна провинция в държавата. Дължината на острова е 425 км, а ширината варира от 8,5 до 40 км. Площта на острова е 12 188,6. Главен град, административен център и основно пристанище е Пуерто Принцеса. Островът се намира между Южнокитайско море, което е разположена на северозапад, и морето Сулу – на югоизток.

Плюсовете и минусите на един от най-добрите турски курорти

По думите на световноизвестния морски изследовател Жак-Ив Кусто именно на Палаван могат да се видят най-красивите морски пейзажи. Тук се намира едно от природните чудеса на планетата – най-дългата подводна река с дължина над 8 км, течаща в система от пещери в националния парк „Сейнт Пол“.

Младоженец жестоко наказа булката в разгара на сватбата (ВИДЕО)

Археолозите и антрополозите определят острова като едно от първите местообитания на съвременния човек. В западната част на острова е открит „човекът от Табон” в едноименната пещера, чиито останки говорят за живот на хора отпреди 10 - 20 хил. години, а според други автори - и над 40 хил. години. Тези останки имат общи черти предимно с австралоидната раса. На Палаван са заснети части от известните серии за Джеймс Бонд, както и от филма „Ултиматумът на Борн”.

Островът привлича вниманието както на обикновените хора, така и на знаменитости като Брад Пит заради кристално чистите си води, идеалните условия за гмуркане и втората по дължина подземна река в света Пуерто Принсеса.

Отделете си единия от дните за дълга разходка до залива Хонда (около 8 часа). През цялтото време ще имате възможност да се наслаждавате на красиви гледки, характерни за остров Палаван.

Лесно е да се види защо Палаван е класиран на първо място в престижната класация на “Travel+ Leisure” няколко поредни години. Там водата е изумрудена, приказните плажове са заобиколени от джунгла и планини, които се издигат над океана.

Край на пиенето, готвенето и разврата по красивите плажове на Гоа

На острова е пълно още с малки рибарски селца, с красиви подводни пещери, със спокойни лагуни, с коралови рифове, водопади. Има и ферма за крокодили, отворена за посетители.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай