logo

Край на пиенето, готвенето и разврата по красивите плажове на Гоа

Край на пиенето, готвенето и разврата по красивите плажове на Гоа

Правителството на индийския щат Гоа прие закон, с който изменя правилата за туристите. В него пиенето на алкохол, готвенето и замърсяването на местата за туристи се счита за криминално престъпление.

В допълнение, магазините, продаващи алкохол на такива места, трябва да забранят на клиентите да изнасят навън бутилки и кенчета с алкохол. Поправките, приети от правителството на щата миналата седмица, сега са изпратени за одобрение от губернатора.

Нарушителите на закона ще бъдат глобявани с 2000 рупии (28 щатски долара), а ако нарушението е извършено от повече от един човек, цялата група ще плати 10 000 рупии (140 долара). Не се предвиждат наказателни разпоредби.

Важна информация за всички, които планират пътешествие до остров Бали! (ВИДЕО)

От туристическата асоциация на региона приветстваха приемането на закона, но предупредига, че ако не се приложи, това ще е разгром на добрата кауза. По-рано от там изразиха загрижеността си от провала на правителството да се справи с пиянските изстъпления, предимно на мъжете, които предизвикват хаос и отблъскват добрите туристи.

Смята се, че това е и една от причините за спада на туристи. Преди 6 години Гоа отчиташе 20% ръст всяка година, но сега той е едва 10%. Чуждите туристи отсядат средно за 9 дни, а индийците – за 5.

Вегетарианка започна да яде месо и сега е неузнаваемо красива - СНИМКИ преди и след

„Трябва да контролираме вътрешния туризъм до поносими нива, за да не унищожи нашата гостоприемна култура и околна среда. Трябва да поддържаме баланс между броя на вътрешните туристи и международните. Предизвикателството е да открием повторно туризма и да направим Гоа така, че да се хареса на изискания пътешественик“, посочват от бранша.

Гоа е „плажният щат“ на Индия. Той е и най-малкият в държавата с над 1 млрд. и 300 млн. жители. Това е е мястото да забравите шума и напрегнатия живот на големия град и да се отдадете на щастливо безвремие под слънцето.

Гоа е и прекрасно място да се погрижиш за физическото и душевното си здраве – прочутата традиционна индийска система Аюрведа е широко разпространена.

През 60-те години на 20 век Гоа започва да привлича огромно количесто младежи, предлагайки прекрасна природа, философия на свободния дух и луди партита.

В наши дни Гоа е курорт от световен мащаб с огромна притегателна сила с километричните широки плажове, лазурните води на Арабско море и почти винаги безоблачното си небе.

Задължително е, разбира се, когато сте на място, където плажната ивица не може да бъде обхваната с поглед, да я посетите повече от веднъж за 10 минути. Да се излежавате на Анхуна – най-известният плаж в Гоа, е повече от блаженство.

Гоа разполага с повече от 20 невероятни плажа. Някои са спокойни и тихи, други са рай за почитателите на шумните партита до сутринта. Неслучайно едни от най-прочутите снимки от Гоа са тези на изгрева на плажа след цяла нощ танци под звездите. Като цяло, плажовете в Северна Гоа са по-оживени, а в Южна – по-усамотени.

Българин преживя най-голямото си приключение, намери Рая, а сега...

Освен плажовете, Гоа има и цял куп интересни забележителности - Базилика де Бож Жезуш, историческия град Стара Гоа, Дона Паула Джети, Форт Агуада, Храмът на Шантадурга, Водопадите Дудсагар.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай