Важна информация за всички, които планират пътешествие до остров Бали! (ВИДЕО)

Важна информация за всички, които планират пътешествие до остров Бали! (ВИДЕО)

Властите на един от най-обичаните от туристите остров Бали в Индонезия имат намерение да въведат данък за всеки, който посещава страната в размер на 10 долара. За това съобщава The Straits Times, позовавайки се на местната администрация.

Предполага се, че получените по този начин пари ще отидат за финансиране на програми за съхранение на околната среда и балийската култура. 

И Япония го направи! Въведе данък за всички туристи, който ще се плаща, когато...

Вестникът уточнява, че през 2017 година островът е бил посетен от 5, 7 млн. души, като най-много пътници е имало от Китай и Австралия. През 2018 година туристопотокът се е увеличил до 6 млн. души. 

Как точно ще се взима данъкът, засега не е решено. Вероятно ще бъде включен в стойността на самолетните билети или ще се събира на специални места на самото летище. 

През септември 2018 година властите на остров Бали обсъждаха въпроса за забранят на туристите да се снимат по бикини на неподходящите за това места. 

"Приемаме прекалено много туристи и поведението им започна да се различава от предишните, надминават все повече граници", заями заместник губернаторът на острова Кок Ейс.

Малки хитринки за перфектната резервация и идеално обслужване в хотела

Остров Бали е все по-популярен и за българските туристи. Вече почти няма родна знаменитост, която да не се похвали с почивка до мечтаната дестинация. 

Туристическите ни агенции предлагат организирани пътувания, но можете да направите това и сами. Самолетен билет отиване и връщане от София за един човек излиза около 1200 лева, а престоят в "бюджетен" хотел за една седмица струва около 210 долара.

А от това видео, заснето от двойка пътешественици, може да разберете какво в никакъв случай не трябва да правите на остров Бали:

pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай