logo

За да избегнете шок, когато се настанявате в хотел в ОАЕ, имайте това предвид!

За да избегнете шок, когато се настанявате в хотел в ОАЕ, имайте това предвид!

Ще ви поискат депозит при настаняването, връща се, ако не счупите нищо

Виза не е необходима, летенето не е много дълго, топло е през зимата - това са очевидните предимства на Обединените арабски емирства. Но има някои факти, които са по-малко известни, но за които трябва да знаете, за да няма шок на рецепцията по време на настаняване.

Първо, това е туристически данък. Туристите, пътуващи до Дубай, Абу Даби и Рас Ал Хайма трябва да платят туристическата такса. Размерът на таксата зависи от категорията на хотела и стаята: съответно, колкото по-висока е категорията, толкова по-голяма е сумата. Освен това общата сума зависи не само от звездите, но и от броя на спалните.

5 места в Дубай, които туристите трябва да избягват

Плащането се извършва в брой в дирхами, валута или с кредитна карта (и в двата последни случая - по курса на хотела). Тази такса е необходима, тъй като при отказ да се плати, служителите на хотела имат пълно право да се обадят на туристическата полиция.

В останалите четири емирства (Шарджа, Аджман, Умм ал Кувейн, Фуджейра) все още няма такава такса.

Кой и как е успял да построи тази дървена сграда на 24 етажа без нито един пирон? ВИДЕО

Второ, това е депозит. Обикновено се таксува в 4-5 * хотели, но може да се поиска и в хотел 3 *. Сумата се изчислява както за стая на ден, така и за целия период на пребиваване.
Депозитът може да се изразходва за хотелски услуги: масаж в СПА центъра, напитки в ресторанта и т.н. Също така, средства могат да бъдат дебитирани в случай на щети, причинени на хотела по време на почивката: развалени мебели, изгубени кърпи и др. Ако депозитът не е изразходван, цялата сума ще бъде върната при напускане.

Можете да направите депозит с кредитна карта или в брой, но след това той ще бъде върнат в деня на изгонването в дирхами по курса на хотела. Какво не е твърде удобно - няма време да ги похарчите. Можете да обмените дирхамите обратно в долари на летището, преди да летите към дома.

Затова вземете предвид тези разходи, когато планирате бюджета си за пътуване.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай