logo

5 невероятни места в света, които са истински "магнит" за туристите през зимата

5 невероятни места в света, които са истински "магнит" за туристите през зимата

Те показват най-доброто си лице, когато са покрити със сняг и лед

Въпреки че, разбира се, те са красиви през цялата година, все пак тези места показват най-доброто си лице, когато са покрити със сняг и лед.

Природата на тези места е вълшебна през цялата година и през всички сезони, но зимата им придава специална магия.

Езерото Тахо, Калифорния

Красивият пейзаж на езерото Тахо е един от онези, които показват зимата в пълния й потенциал. Около него има около дузина ски курорта, а градът има и горещи извори, гледки и прекрасен нощен живот. Около 315 сантиметра сняг падат годишно на езерото Тахо.

"Чудовището" - сграда с 18 етажа и 10 хиляди жители, която оправдава името си


2. Водопадът Гълфос, Исландия

Водопадът Гълфос се намира югозападно от Исландия в каньона на река Хвита, който захранва Лангекидл, вторият по големина ледник в Исландия. Макар и мощен през лятото, този водопад е по-впечатляващ през зимата, когато е частично замръзнал, когато водата пада от 30 метра височина и получава живи нюанси на синьо и тюркоазено.

Лекарите посочиха задължителните неща в куфара ни по време на път


3. Свалбард, Норвегия

Свалбард е един от най-северните населени райони на света, което го прави чудесно място за наблюдение на северното сияние. Поради местоположението си градът има и полярна нощ, която продължава от средата на ноември до края на януари. През това време слънцето не изгрява, а най-яркото нещо, което можете да видите, е южният син здрач. Липсата на слънчева светлина обаче само увеличава шанса да се види аврора бореалис.


4. Езерото Блед, Словения

През зимата езерото Блед в северозападната част на Словения се превръща в спокойно синьо езеро и отразява снежните Алпи. Гледките са наистина невероятни и впечатляващи за туристите.


5. Езерото Байкал

"Светото море", както ​​местните народи наричат езерото Байкал, е най-дълбокото сладководно езеро в света, със сигурност атракция по всяко време на годината. Но през зимата замръзва, така че можете да правите много неща там, като гмуркане в леда.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай