Банско вече посреща гости - какви са цените ВИДЕО

Банско вече посреща гости - какви са цените ВИДЕО

В курорта очакват хубав сезон, защото резервациите поне за коледните празници са много сериозни

Банско гледа с тревога в бъдещето, защото заради войната между Израел и "Хамас". В курорта тази година ще липсват израелските туристи.

Там се надяват липсата им да бъде компенсирана от активни посещения на българи, румънци и гърци?

Радост! Ето кога пускат лифта на Банско

Как ще изглежда сезонът в един от най-големите ни планински курорти.

В Банско очакват хубав сезон, защото резервациите поне за коледните празници са много сериозни. След това ще се разчита предимно на българските туристи, а и на чуждестранните. Освен това има очаквания за хубава снежна зима.

Ранният сняг повиши много очакванията за сезона в Банско, защото сезонът е добър, само когато условията за ски ги има. 

"Времето тази година е много хубаво. Започваме с много сняг, не както миналата година. Надяваме се и сезонът да е много по-успешен. Резервациите засега вървят много добре. За Коледа вече сме почти пълни, за Нова година все още има свободни места", казва Марина Папуниду, генерален мениджър на хотел, пред Нова телевизия.

Добър сезон очакват и в ресторантите. Борислав Попов е управител в една от традиционните механи в центъра на Банско. В същото време се занимава и с продажба на въглища: "Специално в твърдите горива имаме хубава новина - 20% спад, вносителите намалиха цените и ние също намалихме цените, което е едно перо за отоплението зимата сериозно. И 20% спад на горивото си се отразява и помага в ценообразуването. За Нова година специално на 80% Банско е резервирано". 

Българските туристи са около 40-50%. Чуждестранните са февруари, март. Израелците ще липсват и това се вижда навсякъде в Банско. 

В курорта не очаквайте цени, много по-високи от миналогодишните. Това обещават хотелиери и ресторантьори. "Цените се увеличават и ние не можем да го избегнем, защото всички поскъпва. Но се опитваме все пак да запазим същите цени, дори и менюто ни. Специално разгледах и много от нещата са на същите цени от миналата година", посочва Пупуниду.

Според Борислав Попов, поскъпване може да има най-много с 8-10%.

От това място в Родопите се вижда Бяло море

Тази година е внедрена нова система за технологичен сняг, която включва нови оръдия с двойно по-голяма производителност. Цените на дневните лифт карти ще станат ясни до седмица. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай