logo

Ето това е най-доброто място за ски в целия свят!

Ето това е най-доброто място за ски в целия свят!

Европа е най-добрият континент за ски. Това стана ясно от престижните World Ski Awards, в които абсолютен победител е курортът Val Thorens във френските Алпи. Европейски туристически центрове печелят и в други три категории, съобщава CNN.

Курортът Val Thorens, който се намира на най-голяма надморска височина в Европа, печели тази престижна награда за трети път поред. Не само заради качествените и добре поддържани места за спускане, но и заради местата, където може да си прекарате добре и извън ските.

В класацията има и други постоянни победители. Например швейцарският W Verbier отново е най-добрият ски хотел в света, доато най-добрият еко хотел е "зеленият" Rocksresort, който се намира също в Швейцария. 

Най-добрият бутиков хотел на света ще намерите в Австралия, това е Aurelio Lech.

Краят на една ера: затвориха свещено място на алкохолния туризъм за ужас на английските пияници (ВИДЕО)

Наградите World Ski Awards имат също така и регионални категории, в които се обявяват кои са най-добрите курорти или хотели в дадена област. Например най-добрият курорт в САЩ е Deer Valley в Юта, предназначен само за скиори, но не и за сноубордисти. А най-добрият вътрешен курорт е Ski Dubai, който се намира в ОАЕ.

Знаете ли къде е един от най-добрите хотели за СПА в Европа? Мястото е наистина необикновено

Награда получава и един мъж, това е Хуан Адрого, който е сред хората, които поддържат известния курорт в Аржентина Chapelco. 

Наградите се обявяват всяка година, като те се определят не само от експерти, но и от скиори по целия свят.
 

Коментирай