logo

Най-отдалеченият хотел в света, до който може да се стигне единствено с хеликоптер

Най-отдалеченият хотел в света, до който може да се стигне единствено с хеликоптер

Sheldon Chalet се намира на надморска височина от 1829 метра

Хотел Sheldon Chalet се намира на надморска височина от 1829 метра и предлага красива гледка към "края на света" и полярното сияние.

Sheldon Chalet се намира на билото на амфитеатъра Don Shelden на ледника Рут, Аляска. До този хотел може да се стигне само по въздух, с частен хеликоптер.

Минималният престой от три нощувки, който струва $35 000, включва транспорт с хеликоптер, личен иконом, хранене в гурме ресторант и дейности като шейни, туризъм и сауна на покрива.

Най-красивият остров в света: Самотно парче земя, което не може да се види другаде на планетата

Тази вила предлага 5 спални и може да побере до 10 гости наведнъж. Той е кръстен на архитектите Дон и Роберта Шелдън, които проектират оригиналната кабина през 1996 г., а през 2018 г. е реновирана в луксозен хотел от децата им Робърт и Кейт.

„Простите неща като водата всъщност са доста луксозни, когато сте на ледник на 1800 метра“, казва Марни Шелдън, съпругата на Робърт.

7 неща, които да не правите в Египет, за да не се озовете в затвора

„Майка ми и баща ми бяха запомнящи се хора, но желанието им за това място няма нищо общо с тяхното наследство. Те просто искаха други хора да изживеят това място, което е великолепно и над всичко на планетата."

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

pe6o_golf4e

pe6o_golf4e 11.12.2021 15:22

Готино ще е....,само се чудя как са придобили земята да строят на лесника....