logo

Нещо невиждано досега: Строят открит ски център - насред пустинята!

Нещо невиждано досега: Строят открит ски център - насред пустинята!

Той ще бъде построен на около петдесет километра от залива Акапа

Троена ще бъде изкуствен снежен оазис за ски и други зимни спортове през цялата година, който ще се простира на 60 квадратни километра насред пустинята.

В сърцето на пустинята в Саудитска Арабия се изгражда ски център Троена, който ще бъде домакин на зимните Азиатски игри през 2029 г. Това е международно спортно състезание за членове на Олимпийския съвет на Азия, което се провежда на всеки четири години.

За разлика от Ski Dubai, който предлага каране на ски насред пустинен мол, Троена ще предлага зимни спортове и удоволствие на открито.

Експерти посочиха кои места на летището са по-мръсни от тоалетната

Той ще бъде построен на около петдесет километра от залива Акапа, в район, където температурите са значително по-ниски, отколкото в останалата част на страната. Той трябва да бъде завършен през 2026 г. като част от футуристичния проект за самоподдържане на саудитския принц Мохамед бин Салман, планиран за региона.

„Троена ще има подходящата инфраструктура за създаване на зимна атмосфера в сърцето на пустинята, за да превърне тези зимни азиатски игри в безпрецедентно събитие“, каза Надми ал-Наср, изпълнителен директор на проекта Neom.

5 държави в света, които нямат нито една река - една от тях е голяма и богата

Когато бъде завършен, Троена ще включва голямо разнообразие от единици за настаняване - от апартаменти през хижи до вили и луксозни хотели. Тук ще откриете множество ресторанти, магазини и различни развлекателни съоръжения, както и създадено от човека сладководно езеро, наречено The Vault.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай