logo

Саудитска Арабия строи луксозен ски курорт в пустинята на стойност 500 милиарда долара

Саудитска Арабия строи луксозен ски курорт в пустинята на стойност 500 милиарда долара

Той трябва да бъде завършен през 2026 г., ще предлага целогодишно ски на открито

Саудитска Арабия иска да построи огромен ски курорт насред пустинята и тази концепция е реална, защото те вече са започнали строителството.

Очаква се мегапроектът да се казва "Троена" и да струва 500 милиарда долара.

Част от проекта на Neom City, "Троена" ще предлага целогодишно ски на открито и приключенски спортове и трябва да бъде завършен през 2026 г. Те също така получиха официално предложение за домакинство на Зимните азиатски игри през 2029 г.

Планинското убежище, за което се твърди, че е 33 пъти по-голямо от Ню Йорк, ще включва ски селище, изкуствено езеро, ултра луксозни вили. Изграждането на огромен ски курорт насред пустинята е реално, вече са започнали строителство.

Чука по вратите да проси пари: Дядо Коледа в тази страна ще ви шокира ВИДЕО

Каквото и да е вашето празническо намерение, "Троена" ще може да ви го осигури. Състои се от шест района, а именно Explore, Discover, Gateway, Realx и Fun. Посетителите ще могат да открият чудесата на тази страхотна дестинация според настроението си през деня. Любителите на адреналина ще се насладят напълно на ски селото, ски пистите, планинското колоездене и водните спортове. Средната температура там е около 10 градуса по Целзий, по-ниска от другите градове в Саудитска Арабия.

Друга зона в луксозния ски курорт се нарича Valut, вертикално селище, състоящо се от ресторанти и търговски обекти за тези, които също искат да пазаруват в планината.

„Дейли Мейл“: Това е Ривиерата, но не във Франция, а в България

Relaxing District ще запознае гостите с уелнес и семейни курорти от световна класа, включително The Bow Hotel.

Този ски курорт е наречен целогодишна дестинация на открито за ски и приключенски спортове. Има обаче четири сезона и дейности, които да са подходящи за вас и вашето семейство.

Уелнес зоната включва уелнес среща, алтернативна медицина и йога за месеците септември и ноември. Зимният сезон предлага ски, сноуборд, кънки, зимна седмица на модата и филмови и музикални фестивали, провеждани от декември до март. Сезонът на приключенията е посветен на тренировки на голяма надморска височина и събития на открито като туризъм, колоездене и др. Сезонът на езерата го прави невероятно приятен от май до септември с музикални фестивали, храна, панаири на изкуството, седмица на културата и т.н.

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман казва: „Троена" ще предефинира планинския туризъм в света, като създаде места, базирани на принципите на екотуризма, подчертавайки нашите усилия

да запазим природата и да подобрим качеството на живот на общността. Това ще бъде

важно допълнение към туризма, уникален пример за това, че Саудитска Арабия създава дестинации въз основа на своето географско и екологично разнообразие."

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

нсп

нсп 24.12.2022 13:49

Порнография - за тези пари може да изтръгнат бедноста по це;ия свят...ама не искат.