logo

„Вземете дебели чорапи и приключенски дух“: Какво е усещането да нощуваш в иглу в Алпите?

„Вземете дебели чорапи и приключенски дух“: Какво е усещането да нощуваш в иглу в Алпите?

Селото Иглу-Дорф се намира едновременно в три европейски държави

Репортерът на CNN Дейвид Алън описа преживяването си по време на престоя си в село иглу в Алпите.

Иглу-Дорф, т.е. иглу-село, се намира в три държави - Швейцария, Австрия и Германия. Разположено е между планини, заобиколено от сняг. Алън остана там със семейството си през декември и домакинът им даде инструкции как да останат в иглу, предвид ниските температури.

Преди това те се почерпиха с топло вино, чай и шоколад в ледения бар.

Домакинът посъветва Алън и семейството му да сложат дрехите, които планират да носят на следващия ден, на дъното на спалния чувал и да не спят в нищо мокро. Спалните чували са подредени върху матрак, който е поставен върху огромен леден блок. В близост са разположени банята и сауната, където гостите могат да се стоплят преди лягане.

Един от най-посещаваните градове в света ще стане първото място, за което ще ви трябва входен билет

Журналистът определи нощта в иглуто като негативно преживяване. В рецензията си той пише, че той и семейството му не са получили възглавници, на които да спят, затова са сложили купчина дрехи под главите си. Той добави още, че му е било студено и се притеснявал за близките си. Но той казва, че други посетители са били с по-топли дрехи и са изглеждали много по-щастливи.

Слабо популярни кътчета в България, които ще ви пленят

„Носете си дебели чорапи, ботуши, добра шапка за спане, възглавница и приключенски дух. Тези няколко основни неща явно ни липсваха“, завърши той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай