logo

Един от най-посещаваните градове в света ще стане първото място, за което ще ви трябва входен билет

Един от най-посещаваните градове в света ще стане първото място, за което ще ви трябва входен билет

Идеята е да се намали броя на туристите, тъй като центърът му е задръстен, а местните протестират

Властите на този италиански град отложиха с шест месеца решението за събирането на входни такси, което трябваше да започне от този месец, защото „не са осигурили навреме КПП, което да ограничи броя на туристите, които могат да влизат в града на ден".

След като регион Венето одобри въвеждането на тази система още през 2019 г., тя трябваше да започне да работи през януари тази година, което в момента се забавя.

Въвеждането на входните билети за посещение на Венеция беше преместено от януари тази година в бързината, защото не предоставиха навреме пропуски, които да ограничат броя на туристите, които могат да влязат града за ден, и все още не е уточнено подробно кои всички попадат в тази категория - хора, които трябва да платят билет, за да влязат в града, и кой не.

Този най-очарователен град в света, който е и един от най-посещаваните със 7 милиона души годишно, ще бъде първият град, който ще въведе тази експериментална система, предназначена не да намали броя на туристите, а да позволи по-добро преминаване на хора с идеята качеството на туризма да се повиши.

5 шокиращи правила на албанския живот!

„Това е първият град в света, единственият град, който по този начин ще се опита да даде конкретен отговор на прекомерния брой туристи в определен период от годината“, каза Симоне Винтурини от Туристическата организация на Венеция.

„Като жител на Венеция се страхувам, че входните такси ще доведат до превръщането на този град в нещо, което не прилича на град. Мисля, че това изобщо няма да се отрази на броя на туристите и че ще бъде неефективно“, каза жител на Венеция.

Жителите на Венеция и тези, които притежават имоти в града, няма да бъдат таксувани с входни такси в града.

Тази категория включва също работещите там хора, студенти, които идват във Венеция по здравословни причини, полиция, военни, спортисти, които са в града за спортни състезания, които трябва да присъстват на процес или да посетят затворник, хора, отседнали в хотел, защото така вече са си платили.

Сумата, която трябва да се плати, ще зависи от очаквания брой билети и деня от седмицата и ще варира от три до максимум десет евро за задължителна резервация. Става въпрос за навлизане в самия център на града, който е буквално задръстен от туристи.

Уникални гробници в Луксор са отворени за посетители 20 г. след откриването им

„Предстои ни голяма работа за местните жители да се върнат на площад Сан Марко, защото те вече не ходят там поради огромния брой туристи, а гражданите трябва да присъстват в своя град, да живеят в него“, каза жител на Венеция.


През първата половина на 2023 г., включително в периода на известния венециански карнавал от 4 до 21 февруари, туристите няма да бъдат задължени да плащат входна такса.

Дните, които ще бъдат отбелязани с червено, са големи градски събития, като Филмовия фестивал.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай