logo

Хората масово идват да "мръзнат" тук за 3145 евро!

Хората масово идват да "мръзнат" тук за 3145 евро!

Седят при минус 20 градуса с часове и всичко заради едно нещо

Докато седят на леда в този шведски град, хората нямат право дори да гледат телефоните си, за да „мине по-бързо времето“.

„Isstolpsittning“ или седене на лед е състезателна дейност в шведския град Вилхелмина. Това състезание в Швеция се организира през февруари всяка година в рамките на събитието "Vilhelmina Vinter Veekend". 

Добре обучените състезатели се изкачват по стълба до леден трон с височина около два метра и половина и седят на него 51 часа, за да спечелят. На всеки няколко часа им е позволено да слизат за около 10 минути и да използват тоалетната.

Isstolpssittning - Västerbottenssåpa

Този град бе обявен за най-добър за 2023 г., седем години е на върха

Те не само трябва да издържат на минусовите температури по време на студа, който може да падне до минус 20 градуса през февруари в Швеция, но дори не им е позволено да гледат телефоните си или подобни електронни устройства.

Nya regler för frusen stolpsittning i Vilhelmina | SVT Nyheter

"Isstolpsittning" е физическо и психическо предизвикателство и тялото и духа. Най-трудната част от състезанието е когато се стъмни и очите на състезателите започнат да се затварят. 

De sitter på en isstolpe i Vilhemina – dygnet runt

Този красив испански град е изоставен преди 60 години по погрешка, а днес... СНИМКИ

Тези, които искат да спечелят, гледат да не заспиват, за да не паднат случайно от ледения трон и да бъдат дисквалифицирани. Победител е този, който седне на ледения трон и след края на 51-ия час и спечели 3145 евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Джим

Джим 08.01.2023 13:54

Ама защо са седнали. Трябва да са прави и на един крак.

Веска

Веска 11.01.2023 12:37

Откачалки!