logo

Зимните ни курорти се стягат усилено за сезона, в Банско умуват кой е виновен за... ВИДЕО

Зимните ни курорти се стягат усилено за сезона, в Банско умуват кой е виновен за... ВИДЕО

Търговските обекти в Банско и тази година ще бъдат подложени на щателен и постоянен контрол

Все повече българи избират родните курорти за почивка. Това отчитат от Министерството на туризма. На българските туристи ще се разчита много и за успешен зимен сезон в Банско. Днес в курортното градче институциите се събраха, за да обсъдят организацията преди началото на зимния сезон.

Месец преди началото на официалния ски сезон в Банско, все още не са перфектни отношенията между местните традиционни бански механи и  по-високо категориините хотели. Това, което не мога да разделят все още, са туристите. Ако към това се добави и факта, че през изминалия сезон броят на туристите съвсем не беше според очакванията и желанията на местните хотелиери, става ясно, че проблемът съвсем не е малък. На прага на новия зимен сезон, в Банско още продължават оценките и прочитите на изминалия.

Не им трябва сняг: В Австрия вече откриха ски сезона

 „Те някак ги надуват агенции, туристи, и министерства и всичко. Обаче сезоните не са сполучливи, защото Банско мина на една система – ол инклузив, която побърка не целия град, тя побърка хората”, коментира ресторантьорът Любен Пумпалов.

От Министерството на туризма обаче са убедени, че причина за по-слабия изминал сезон е нестабилната обстановка в Гърция и Турция.

„Надявам се тази година ситуацията да бъде по-стабилна и да посрещнем толкова туристи, колкото са планирани към момента”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Този спад, който се отчита – около 3-4%, всъщност е в броя на нощувките, а има ръст като брой на посетителите - чужди и български граждани, така че тука е тънката линия”, заяви кметът на Банско Иван Кадев. По тънката линия в Банско вероятно ще се движат и по въпроса с персонала. Защото отново се очаква тежък недостиг.

„За да дойде готвач, той трябва да има образование, трябва да е завършил, а не само да вика ти колко пари ми даваш. Аз мога да ти дам и една купка пари, ама ти като не можеш да ми сготвиш”, коментира Пумпалов.

„Проведохме срещи с най-добрите шефове в областта на кулинарията, за да можем заедно с тях максимално да популяризираме нашите традиции, изобщо българската кухня”, заяви още Ангелкова.

„Тук в Банско ще трябва да се върне от Благоевград туристическия колеж, който се надявам да допринесе за това да имаме едни подготвени кадри”, каза кметът на града.

Ужасяващи снежни чудовища дебнат в известен ски курорт СНИМКИ

А търговските обекти в Банско и тази година ще бъдат подложени на щателен и постоянен контрол.

„Ние ще бъдем там. А тайният клиент - разбира се, че ще го има, само че няма да вдигаме повече завесата”, заяви Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите. От там предупреждават, че при неспазване на правилата се стига до санкции.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай