logo

2 в 1: СПА и сафари – вижте най-доброто място за това в цяла Африка

2 в 1: СПА и сафари – вижте най-доброто място за това в цяла Африка

Сафаритата в Африка се променят с годините. Във времето на Хемингуей те включват лов на Голямата петица - лъв, леопард, слон, бивол, носорог, и условия, подходящи само за корави мъжаги. В наши дни все повече се залага на преживяването, което по най-добрия начин да съчетава срещата с дивата африканска природа и луксозните хотели и имения насред пустошта.

В последно време все по-голяма популярност набира съчетаването на сафари със СПА изживяване. Това се случва в най-популярните сафари дестинации като Кения, Ботсвана, Танзания и т.н., които могат да си позволят да предложат лукс от най-висок клас на гостите си. Затова и на световните СПА награда има специална категория „Най-добро сафари СПА в Африка“.

В предишните три години носители на приза станаха изтънчени СПА центрове от Южна Африка и Замбия.

На СПА курорт в Украйна? Лечебната вода Нафтуся ще ви излекува за 210 лева на седмица

Победителят тази година е СПА центърът на 5-звездния хотел “Segara Retreat” в Северна Кения. Самият хотел се намира на уникално място сред уединена природа и изключително разнообразие от животни. Пространството е обградено от 6 дървени вили, от чиито издигнати платформи се открива приказна гледка към саваната.

Собствениците предлагат неповторими преживявания на гостите си като изложба с африканско изкуство, отгледана и приготвена на място храна, гурме пикници сред природата, разходки с хеликоптер, езда на камила и какво ли още не.

Хотелът е разположен в сърцето на Лаикипия – едно от най-вълнуващите места за сафари в Кения. С финансиране от фондацията „Зайц“ там е създадена дестинация за забавление, приключения, духовно преоткриване и релаксиране. Мястото е убежище за слонове, лъвове, леопарди, бизони, жирафи и други прекрасни животни.

„Сегера“ е истински рай за най-обичаните животински видове на Кения, където чрез холистичен подход към СПА и уелнес преживяванията се предлага презареждащо и автентично сафари изживяване още от момента на пристигането на гостите.

Сгушен между приказната планина Кения на изток и Източноафриканската рифтова долина на запад, с изключително си природно разнообразие и вълшебна природа, златните долини на саваната, скалистите водопади и тропически ботанически градини предлага безупречно и уникално по рода си място за идеалното романтично бягство или семейна почивка.

Има защо да изберете минералните води и луксозните процедури на един от най-изящните британски градове

По отношение на уелнеса домакините се опитват да насърчават културата на гостите, свързана с почвата, околната среда, общностите, които живеят наоколо, както и със самите тях – ума, тялото и душата им. Уелнес центърът предлага разнообразие от холистични процедури и терапии, които подхранват цялостната същност на човека.

СПА центърът предлага богат набор от терапии за прочистване на тялото, за лице и цяло тяло, както и масажи, които помагат за релаксиране в луксозна и комфортна обстановка. Освежени и отпочинали можете по-добре да се насладите на спокойствието и красотата на заобикалящата природа.

Ботаническите градини и частните веранди пък представляват изключително място за практикуване на йога – както индивидуално, така и в големи групи.

 

Коментирай