Антигуа и Барбуда – новата гореща СПА дестинация

Антигуа и Барбуда – новата гореща СПА дестинация

Известна със своето прекрасно време през цялата година (около 26 градуса по Целзий) и плажове от всички страни, Антигуа и Барбуда сега набира сила като любима карибска дестинация за уелнес и услуги с грижа за здравето. Островната държава предлага огромно разнообразие от уелнес програми на посетителите си – от туристически обиколки до уникални СПА процедури.

Независимо дали да участват в такива дейности по време на целия си престой или само веднъж докато са във ваканция, гостите имат безкрайни възможности да нагласят пътуването си така, че да съответства на това, от което имат нужда.

„Докато Антигуа и Барбуда е известна с красивите си плажове и природа, не всеки е наясно с изобилието от възможности за ваканция, в която да се погрижите за здравето си и да презаредите“, казва Колин Джеймс от туристическото ведомство на страната. „Надявам се да видя как всички наши посетители участват в тези дейности, тъй като имаме за всеки по нещо“, добавя той.

Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Карибската островна държава Антигуа и Барбуда има територия от едва 280 кв. км, на които са събрани всички плажни блаженства – зимни температури около 24 градуса и летни около 30-те, малко дъждове, коралови рифове, плажове с божествен, мек пясък. Най-големият остров е Антигуа със столица Сейнт Джон, втори по големина е Барбуда, а наоколо са разпръснати десетки по-малки островчета.

Казват, че на Антигуа има 365 плжа – по един за всеки ден от годината. Ако планирате толкова дълъг престой там, може да ги преброите и да ни кажете дали бройката е точна. На островите има както плажове с всички удобства, така и по-закътани местенца, за които обаче ще трябва да се сприятелите с някой местен, който да ви ги покаже. На Барбуда се намира 16-километровата ивица с розов пясък, както и няколко ослепителнобели плажа.

И Антигуа, и Барбуда са заобиколени от запазени коралови рифове и корабокруширали плавателни съдове за приключенско гмуркане. Най-популярен е търговският кораб Андес, потънал през 1905 г. и разположен на едва 9 м дълбочина. Видимостта е до 40 м, а богатият подводен живот е мечта за всеки гмуркач.

Ето кои са и най-популярните уелнес дейности и места за тях:

Blue Bay Antigua B&B Homestay

Разположен в живописна вила, хотелът предлага най-доброто за пътешественици, търсещи изживявания, свързани с изкуството, физическите упражнения и домашно приготвената храна. Гостите ще бъдат обградени от природата, тихия залив, която създава тиха обстановка за умствено и душевно спокойствие.

Curtain Bluff Spa

Разположен в един от най-старите курорти в Антигуа, СПА центърът е място, където на 1500 кв. м площ се намира първокласно оборудване за възстановителни процедури, което върви ръка за ръка с отлично обслужване. От стаите за релакс с несравними гледки до първокласното обслужване, гостите ще изпитат пълен релакс още в момента, в който влязат. Те могат да избират от разнообразие от услуги като масажи, процедури за лице и тяло, като дори могат да доведат и децата си.

Sugar Ridge Resort

Курортът предлага пълен списък луксозни здравни и уелнес процедури за всеки гост – от ултрамодерния фитнес салон до разнообразие от ресторант, използваши свежи продукти за здравословни ястия. Там се намира единственото Аведа концептуално СПА на Карибите с професиоално обучен персонал и богатство от процедури и пакети. Гостите могат участват в ежеденевните йога практики или в уъркошопове с различни стилове йога.

Избрано: 6 от най-добрите СПА хотели в цяла Европа

Wild Lotus Camp, Luxury Camping

В този уелнес лагер посетителите най-добре могат да се насладят на изключителната природа на Антигуа и в същото време да се възползват от луксозното настаняване. Това популярно място се намира до пажа Вели Чърч, където има около 3 км безупречна плажна ивица само на няколко крачки от палатките на къмпингуващите. Предлагат се различни видове програми – от класове по йога до гмуркане и туристически обиколки.

 

Коментирай