logo

Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Знаете ли къде се намира най-старият хотел в света, който все още работи и привлича клиенти от цял свят? В Япония.

Собствениците на "Нишияма Онсен Кейункан" успяват да го задържат през всичките тези години, а той е построен през 705-та година! И то, при положение, че хотелът дори не е построен на популярно за туристите място, нито пък в столицата.

Това действително е най-старият, работещ хотел в света и като такъм през 2011 година бе вписан и официално в книгата на рекордите Гинес.

Хотелът е открит о тпредприемчивия яхонец Фудзивара Махито, който според древно, семейно предание бил личен помощник на императора. 

Голямата си известност този уникален хотел придобива заради термалните си води. Той е разположен в префектурата Яманаси на остров Хонсю и от момента на основаването му повече от 1300 години цялата гореща вода се стича в хотела непосредствено от местните лечебни извори. Древните японци ценили спа-процедурите не по-малко от съвременните им любители.

Самите извори представляват горещи извори, в които водата е нагрята от камъни, японците ги наричат още "огнените сърца на планетата".

В древни времена воините идвали на такива термални източници да си починат след битки и да благодарят на боговете си за това, че са успели да оцелеят в боя, а също и да облекчат здравословното си състояние след нараняванията.

2 в 1: СПА и сафари – вижте най-доброто място за това в цяла Африка

Затова и тези извори, които са наричани още и онсени са тясно свързани с японската история и религия. Именно в тези местни, лековити извори се крие и основната причина този хотел да оцелее във времето толкова много години. 

Отоплението в него работи със същите тези горещи извори, а от крановете тече лечебна, природна вода.

В хотела през годините са отсядали дори известни императори и самураи. За тези 13 века сградата е била ремонтирана десетки пъти, понякога дори построявана отново, но хотелът е продължавал да съществува./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай

yoan

yoan 14.10.2021 8:26

Хотела си го бива,ама правописа........ :)))))