logo

Феноменът "родопски въздух", който лекува различни болести

Феноменът "родопски въздух", който лекува различни болести

Тя е една от малкото в света с изключително високо ниво на отрицателна йонизация

Родопите е най-обширната планина в България. Освен спиращи дъха гледки, планината има и лечебни свойства. Според проучване въздухът в Родопите е сред най-лечебните в света. Това е единствената планина в България и една от малкото в света с изключително високо ниво на отрицателна йонизация.

Според учените отрицателните йони подпомагат алфа вълните на мозъка и увеличават тяхната амплитудата. Те имат и терапевтично действие върху хреми, синузити, бронхиална астма, алергии, мигрени, родилни уу постоперативни болки.

Експеримент, проведен във Великобритания през 80-те години върху две групи следоперативни пациенти, едната от които за 3 дни е била в условия на висока концентрация на отрицателни йони (10 000 в куб. см.), е показал 80% по-бързо оздравяване. Друга причина за терапевтичното действие на отрицателните йони е, че убиват бактериите и вирусите.

Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил

Това е установено още през 30-те години на миналия век от групата на съветския учен Чижевски. Всички изследователи са единодушни, че отрицателните йони увеличават капацитета на абсорбация и усвояване на кислорода, като ускоряват процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.

Екстертите твърдят, че във въздуха, който дишаме, положителните йони въздействат отрицателно на самочувствието и възприятието, докато техните антиподи, отрицателните йони ги стимулират.

Наскоро се разбра, че е открита немска карта от Втората световна война, на която фигурират районите с отрицателна йонизация на въздуха и Родопите са един от тях, специално ограден с червени линии. В района на Пампорово на всеки шест месеца са пристигали да се възстановяват военните летци на Третия райх, сочат изследователи на феномена “родопски въздух", който освен всичко друго е и с високи параметри в UV спектъра, с ниско микробно число и висока фитонцидна наситеност.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

РАШКО

РАШКО 30.10.2023 16:27

Да доѝдат пак

mikka

mikka 31.10.2023 0:04

Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук: -----> https://lmy.de/keto

До Рашко

До Рашко 01.11.2023 7:50

Те. (летците) на Четвъртия райх от Укро Вермахта и да искат не могат да дойдат...защото ги свалят още на Източния фронт и после ги събират с прахосмукачка !

Митьо Пищова

Митьо Пищова 01.11.2023 9:41

АЗ В КЪЩИ СИ ИМАМ ЙОНИЗАТОР ОТ НАЙ ВИСОК КЛАС , НЯМА НУЖДА ДА СЕ КАТЕРЯ ПО БУЦИТЕ И ДА МЕ ЯДАТ КЪРЛЕЖИ И ЗМИИ . РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕЛЯНИ МРЪСНИ ?