logo

Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил

Лечебна минерална вода привлича туристите в Кюстендил

Ресторантите и заведенията също са доволни относно посещаемостта

Кюстендил привлича все повече туристи. Това каза Светослав Василев, временно изпълняващ кмет на Община Кюстендил. По думите му през последните години потокът от туристи се увеличава, пише Dariknews.bg.

"Освен красивата ни природа, минералните води и плодородната ни земя Кюстендил предлага изключително богат културен календар. Смея да твърдя, че през последните години се превърнахме и във фестивален град, което е предпоставка за разнообразяване на видовете туризъм – отдих, лечение и спорт“, споделя Светослав Василев.  

Светилищата в Странджа наистина лекуват, доказаха го учени

По думите му в продължение на години се работи по създаването на благоприятна среда за разширяване на предлаганите в туризма услуги. "Всяко културно събитие винаги е предхождано от ранни резервации на цялата леглова база в региона.

Ресторантите и заведенията също са доволни относно посещаемостта. Имаме непрекъснати запитвания от туроператорите относно празниците. Нашата идея е всеки един празник да привлича и генерира различни туристи, заинтересовани от съответното събитие“, добавя още Василев.

И посочи, че градът продължава да развива вековната история на лечението с горещата минерална вода, която привлича гости от цялата страна.

Възражда се и потенциалът на водата, който е в помощ на хората с репродуктивни проблеми. Вече има шест хотели и санаториуми в които има възможност да се ползва минералната вода и като лечение.

От Синята Лагуна до баните на Будапеща – това са най-добрите минерални извори в Европа

Василев подчерта също, че Община Кюстендил присъства в каталога на Германо-Българска индустриално-търговска камара като безопасна дестинация за здравен туризъм.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

gdqxcib

gdqxcib 22.10.2023 21:18

Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> https://min.lc/strem

Боне Крайненеца

Боне Крайненеца 22.10.2023 21:33

Западен, колко западен?:)Северо или Юго?:)