logo

Светилищата в Странджа наистина лекуват, доказаха го учени

Светилищата в Странджа наистина лекуват, доказаха го учени

Сигурно е, че побитите каменни кръгове, както и всяко кръгово пространство, са лечебни

Българските светилища, сред които и тези в Странджа, имат лечебен ефект, твърдят радиестезисти. Според тях, за някои от тези места има данни, признати и от официалната наука.

Сред най-известните места у нас са Кръстова гора и Белинташ. Към тях могат да се прибавят още Бегликташ край Приморско, Перперикон и десетки други, пръснати по цялата страна.

Прокълната или мистериозна земя? Светилище на 50 км от Пловдив разкрива тайните си СНИМКИ

Сигурно е, че побитите каменни кръгове, както и всяко кръгово пространство, са лечебни. Не случайно както у нас, така и по света, има стотици скални кръгове, смятани за свещени места от дълбока древност.

Смята се, че енергията на тези кръгове завихря болестта и я „изгаря“ във време-пространството между небето и земята.

Съществуват и безброй единични камъни с лечебна според народните вярвания сила. За такъв се смята Марков камък в Странджа. Легендата разказва, че Крали Марко, докато крачел от връх на връх в ниската Странджа, ме се изпречило някакво камъче и той го хвърлил саз гърба си. Така се образувала високата 8 метра скала, на чийто връх се събирала вода, смятана за лечебна.

Мистерии и тайни витаят около светилището Бегликташ! Седнете на каменния трон, за да почувствате нещо удивително (СНИМКИ)

Лечебните места на Странджа за познати далеч извън границите на страната. Местни говорят, че преди време тук пристигнал руснак, който търсел в планината лечебен долмен. Лежал в него за кратко време всеки ден и за седмица оздравял от тежка болест. Те твърдят, че това не е легенда, а самата истина, пише „Уикенд“.

Коментирай

пЕтраки

пЕтраки 01.06.2023 16:17

за Беглик таш мога да кажа, че съм ходил няколко пъти, веднъж бях много изнервен и кисел,с главоболие, но след като пристигнах там настроението ми се оправи от самосебе си ,а главата ми мина.