logo

Какви са спалните на американските работохолици

Какви са спалните на американските работохолици

Около "сънния култ" в САЩ има изградена цяла индустрия

Жителите на Съединените щати просто са обсебени от съня и всичко свързано с него. Когато за пръв път пристигнах в Америка, забелязах как се изгражда огромна индустрия около този „сънен” култ, пише в мрежата наш бизнесмен. 

Множество магазини за матраци заемат огромни площи, пълно е с тях дори в Манхатън със скъпите му наеми. Щастливи и старателно отпочинали двойки, лежащи на луксозни легла навсякъде се усмихват от рекламни плакати.

Обсебени от работата и затрупани от стреса на големия град, нюйоркчани не щадят пари за подреждането на леглото си и се опитват да прекарат копнежа за часове сън в пълен комфорт. И пазарът ги глези с всякакви изкушения.

Кой и как е успял да построи тази дървена сграда на 24 етажа без нито един пирон? ВИДЕО

За американеца спалнята е свещено място, светая светих на дома. Не е обичайно да се пускат гостите в този храм на качествената почивка. Но ако сте любопитни, предлагам да погледнете с едно око спалнята на обикновено американско семейство и да обърнете внимание на някои необичайни детайли.

Високо легло. В САЩ през деня посмъртно не можете да намерите ниско легло. Аз лично се опитах да направя това, но нищо не се получи - обичайно е да се спи тук на голямо разстояние от пода. Вече високият дизайн на леглото включва използването на дебел многослоен матрак или дори няколко. Най-популярният размер на двойно легло кинг сайз (обикновено 180 * 200 см, а понякога и 200 * 200), по-рядко предпочитат традиционните легла с размер куин сайз (160 * 200 см).

Матрак с джаджи. С какви ли не технологии не са оборудвани матраците по американските стандарти! В допълнение към специалните материи, които приемат формата на тялото, матраците често имат функция за дистанционно управление за накланяне на главата и краката. Има матраци с функция за отопление. А някои дават възможност на всеки от съпрузите да персонализира персонално половината си от леглото. Това наистина е комфорт без компромиси.

5 места в Дубай, които туристите трябва да избягват

Без одеяла. Отначало не можах да свикна с тази функция. Вместо завивка, тук се използва друг чаршаф, върху който вече е положено одеяло. По принцип е много удобно да си направите такова легло - не е нужно да разстилате нищо навсякъде. Но има някои „но“.
Собствена баня. Обикновено в американските домове и апартаменти броят на спалните е равен на броя на баните. Главната спалня почти винаги има собствена отделна баня - това е златният стандарт на американския живот.

Гардеробна. Много често в спалнята има врата, водеща към дрешник. Поради това те рядко слагат гардероб, често има скрин и чифт нощни шкафчета. Страхотно е, когато не можете да насилвате спалнята с обемни мебели.

Липса на общо осветление. Обикновено в САЩ спалнята е осветена от нощни лампи, изключително рядко е да намерите общо таванно осветление в тази част на къщата. Американците са свикнали да се настройват за сън и други нощни дейности в приятен здрач.

Много възглавници. Ако погледнете американско списание за интериор, тогава обърнете внимание на изобилието от всякакви възглавници на леглото. Разбира се, преди да си легнете, целият този декор трябва да бъде изместен някъде. Оказва се, че пейката пред леглото е необходима за това! И гледах холивудски филми и се чудех защо го поставят и защо не можете веднага да седнете на леглото. Между другото, възглавниците за сън тук винаги са правоъгълни, но в скъпите хотели на особено капризните гости се предоставя избор.

Е, току-що посетихте спалнята на типично американско семейство и научихте за някои интересни особености на местния живот. Време е на пръсти да се оттеглим, оставяйки домакинството да сънува спокойно техните англоезични сънища. Кажете им лека нощ!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай