logo

Не е за вярване! Наш град в топ 3 в света за луксозен туризъм

Не е за вярване! Наш град в топ 3 в света за луксозен туризъм

Той също така е една от най-желаните дестинации за луксозен престой

Българската столица е на трето място на Стария континент по отношение на възможностите за луксозен уелнес туризъм, непосредствено след Барселона и Цюрих, сочи проучване на компанията "Оу Ви Оу нетуърк" (OVO Network), която управлява онлайн портал за отдаване под наем на недвижими имоти.

В класацията се отчита наличието на ресторанти със звезди "Мишлен", на хотели с категория "5 звезди" и луксозни спа центрове, съотнесени към броя на туристите, които ги посещават, както и нивото на "сигурност и лукс" в градовете, определяни като най-популярни туристически дестинации. На тази база са селектирани най-елитните ваканционни дестинации за 2023 г., съобщава БНР.

CNN: Този български курорт е незаслужено подценен в Европа! СНИМКИ

Данните от изследването показват, че София се гордее с впечатляващите 83 спа центъра с 4 и повече звезди, което означава, че на 1 милион туристи се падат по 60 луксозни спа центъра. Според авторите на проучването това е повече от два пъти над средното равнище за включените градове.

(Снимката е илюстративна)

София също така е една от най-желаните дестинации за луксозен престой. Българската столица заема 10-о място в класацията на онлайн търсачката "Гугъл" за дестинация, която се асоциира при търсене на информация, свързана с лукса. Освен това в София има 12 хотела с категория "5 звезди", сочи проучването.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

зевзек

зевзек 16.01.2023 12:35

Да бе, супер лукс! И като излезеш от луксозния спа хотел и хоп, спиваш се в също толкова луксозна дупка на тротоара, а в това време наколко ромея ти предлагат каквото ти душа иска - жени, мъже, луксозни стоки...Просто прелест.

Митака

Митака 16.01.2023 13:45

Фалшива платена публикация ! Не виждам кой ще повярва .

Ха Ха

Ха Ха 16.01.2023 20:00

Тази класация в МТ ли е сътворена, защото само от там може да излезе.

Врачанка

Врачанка 17.01.2023 15:24

Интересно как изведнъж последните 10 години луксозните хотели в България започнаха да никнат като гъби. Откъде се взеха толкова пари в българите. Интересно!?!

До зевзек

До зевзек 17.01.2023 19:37

Явно не си ходил в Барселона, да видиш там колко и какви ромеи те преследват да ти продават трева, колани, чадъри

Рени

Рени 19.01.2023 9:56

Ами, за тази публикация има една хубава поговорка, гладна кокошка просо сънува, жалки сте, в тази западнала държава във всяко отношение, топ дестинации, явно не сте добре.....

Ами...

Ами... 19.01.2023 15:16

Едно не разбирам. Всички вие, дето само хулите България, защо не си седите в уредените, богати държави, робувайте и не си позволявайте да пускате срещу нас. Хора, които не работят и не плащат тук данъци, нямат право да искат. Ама иначе сте тук и на зъболекар, и на лекар и на други неща.☹

Гюньо

Гюньо 29.01.2023 3:38

В България само мошеници грабят като за последно скъпо без качество на услугите нагли печалбари