logo

CNN: Този български курорт е незаслужено подценен в Европа! СНИМКИ

CNN: Този български курорт е незаслужено подценен в Европа! СНИМКИ

За чаша ирландско уиски тръгнете към дивия Атлантически път, който се простира по западното крайбрежие на Ирландия от Корк до Донегал

Масова е практиката, когато планираме пътешествие, да търсим добре известни дестинации. Щом им се наситим обаче, започва истинското преоткриване на красивите и вълнуващи места на планетата.

Вместо да губите време, опитвайки се да посетите най-желаните туристически дестинации в Европа, може да заситите глада си за чужда култура и история, започвайки от най-подценяваните места на континента.

Оставяйки на заден план кафенетата в Париж и вкусната храна в сърцето на Барселона, CNN насочи поглед към дестинации, останали неоправдано в периферията. В списъка от 21 забележителности виждаме и българският ски курорт Банско, наред с други недооценени кътчета в Румъния, Швейцария, Франция, Гърция, Дания, Финландия, Германия и много други.

Карането на ски в Алпите, независимо дали във Франция, Швейцария или Австрия, може да бъде чудесно преживяване, но и доста скъпо. Именно тук си проправя път Банско, пише изданието.

То описва курорта като “най-голямата ски зона в България”, която предлага “едни от най-добрите зимни спортове в Европа” и няма да оставите банковите сметки изчерпани.

Комплименти получават още снежната покривка на пистите и разнообразието от развлечения, на които туристите може да се отдадат след карането на ски.

Властите на о-в Бали готвят сериозна секира за неженените туристи

Сред подценяваните, но заслужаващи да бъдат посетени са още Норич, Англия, където има кръчма за всеки ден от годината и църква за всяка неделя, и Северен Уист, Шотландия, до чиито най-диви места може да стигнете само с ферибот.

За франкофоните любопитно място ще бъде Оранж, Франция. Там може да разгледате римски театър, който датира от първи век след Христа. Традиционно всяка година в града се провежда оперен фестивал.

За чаша ирландско уиски тръгнете към дивия Атлантически път, който се простира по западното крайбрежие на Ирландия от Корк до Донегал. Той с право е възхваляван за безмилостната си природа и епична красота. Встрани от брега има по-тих, скромен пейзаж, който виждат по-малко туристи: ирланската средна земя, която включва окръзите Лонгфорд, Уестмит, Офали и Лаос.

Когато имате възможност, отидете в Базел, Швейцария. Струва си да поплувате в Рейн през лятото.

Ако търсите по-близка дестинация, може би на север, в Румъния, добър избор са Западнорумънските планини, известни още и като Планини Апусени. Смята се, че те са сред най-дивите кътчета на Стария континент. Дом са на голяма популация от европейски кафяви мечки, както и вълци.

Няма да повярвате каква е новата мода в туризма

За почитателите на гръцката култура предложенията са две - Загори и Патмос.

Разбира се, може да отправите поглед и към по-северните части на континента. Например към Хене Странд, Дания, където ще бъдете омагьосани от разбиващите се в крайбрежието вълни и ободряващо хладния вятър. Незабравимо ще бъде пътешествието ви и до Финландия, особено ако се отбиете до Нелим и езерото Инари. Районът, където се намират, е отдалечен и див, идеален за каяк, къмпинг и плуване. Есенните цветове тук са едни от най-зашеметяващите в света. Може да имате и шанса да наблюдавате северното сияние.

CNN препоръчва също така да дадете шанс на белгийския град Антверпен и германския Висбаден. Дом на 26 термални минерални извора, Висбаден е бил в бизнеса с уелнес дълго преди това да се превърне в тенденция за пътуване през 21-ви век. Този красив град обаче не е само за успокояване на болките в ставите и почивка и възстановяване. Известен е и със своето пенливо вино.

Сред най-подценяваните европейски дестинации са още Сардиния в Италия, Вилнюс в Литва, Ротердам в Нидерландия, Калмар в Швеция, националния парк Бяловиежа в Полша, Прищина в Косово и Пула в Хърватия.

Апетитът за пътешествия може да отведе търсачите на спиращи дъха пейзажи в Испания. И по-точно в планинската верига Лос Пикос в северната част на страната. Назъбените й върхове се издигат внушително към небесата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай