Първият подводен ресторант в Европа и най-големият подводен ресторант в света е проектиран от известната норвежка фирма за архитектура Snøhetta.
Откриването на това уникално съоръжение беше през първото тримесечие на 2019 г. Мястото за изграждането му е живописно - най-южната точка на Норвегия, крайбрежието близо до фара Линдеснес и близо до село Бали, община Линдеснес.
Името на ресторанта "Under" може да бъде преведено както от английски - "Under", така и от норвежки - "Чудо".
Столицата на секса - тук мъжете имат по три приятелки и всички се разбират чудесно
И двете имена предават същността на удивителния проект - това е ресторант-чудо, разположен под водата.
Самият проект има двоен смисъл. В допълнение към своята търговска и развлекателна функция, Under служи като изследователска база, която изучава живота в морето. Като се вземе предвид особеността на местоположението на обекта, в работата по проекта са включени морски инженери, които са изчислили стабилността на конструкцията в морски условия.
Ал Хамра - селото, където само смелите излизат след залез слънце
Сградата на ресторанта прилича на огромен аквариум с бетонни стени с дебелина метър, които могат да издържат на всякакъв стрес. Силната монолитна конструкция на сградата се подава частично над морската повърхност, докато основната част е потопена в морето на дълбочина 5 метра.