logo

Пустинно чудо: Лечебно езеро, около което "поникна" 5-звезден курорт

Пустинно чудо: Лечебно езеро, около което "поникна" 5-звезден курорт

Хуакачина се превърна в популярна СПА дестинация за богатите перуанци

През 40-те години на миналия век Хуакачина се превръща в популярна СПА дестинация за богатите перуанци, търсещи лечение от много болести.

Хуакачина е оазис в пустиня в южно Перу, на около 10 минути от град Ика и на 5 часа от столицата Лима. Това е село, построено около естествено езеро, заобиколено от палми и внушителни пясъчни дюни.

През 40-те години на миналия век Хуакачина се превръща в популярна СПА дестинация за богатите перуанци, търсещи спасение от ревматизъм, артрит, астма и бронхит. А именно, местната легенда казва, че езерото има лечебна сила и че лекува различни болести на тези, които се къпят в него.

Италиански хотел предлага настаняване само за 1 евро, но при едно условие

През 50-те години туристическата атракция на Хуакачина започва да намалява и мястото е изоставено в продължение на десетилетия. Нещата започнаха да се променят към по-добро в края на хилядолетието, когато различни инвеститори започнаха да предлагат възможността да изследват това чудо в пустинята с превозни средства тип "бъги".

С течение на времето тук са построени ресторанти, които предлагат всичко - от класическа перуанска кухня до италианска пица. Шофирайки с „бъгита“, тук можете да направите ефектни снимки пред невероятните пясъчни дюни. Ето защо Хуакачина днес се посещава от хора от всички поколения.

Двойка отвори куфара си за проверка на летище и всички ахнаха от почуда ВИДЕО


Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай